Televizija najbogatijeg čoveka u Mađarskoj u trci za nacionalnu frekvenciju u Srbiji 1Foto: Screenshot (tv2play.hu/tv2)

Među 14 televizijskih stanica koje su aplicirale za četiri nacionalne frekvencije našla se i mađarska televizija TV2 bliska premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu, čiji program najviše liči na program Pinka, kaže za Danas novinar iz Budimpešte Gabor Bodiš.

Kako navodi, reč o jednoj od dve najgledanije komercijalne televizije u Mađarskoj koja je od pre nekoliko godina „u vlasništvu Lerenc Mesaroša, majstora za plin iz rodnog mesta premijera Viktora Orbana, Felčuta, i njegovog druga iz detinjstva“.

„On je danas najbogatiji čovek u Mađarskoj. Ova televizija je u vlasništvu mađarske TV2 Media grupe i pod potpunom je kontrolom vlade. Spada u najmoćnijeg člana medijske imperije vlade“, ističe Bodiš.

Podseća da se TV2 širi u zemljama regiona i da isti ljudi predstavljaju TV2 u Srbiji, koji su kupovali i medije za Gruevskog u Makedoniji i Janse u Sloveniji.

Televizija najbogatijeg čoveka u Mađarskoj u trci za nacionalnu frekvenciju u Srbiji 2
Gabor Bodiš, foto: N1 (arhiva)

Na pitanje Danasa, kakav je interes vlasnika ove mađarske televizije da u Srbiji pokrene svoj program na srpskom jeziku, Bodiš smatra da, „Vučiću ne treba Orbanova pomoć u medijskom prostoru“.

Međutim, dodaje da je evidentno da je reč o širenju uticaja Viktora Orbana u zemljama regiona.

Prema najavama, rezultati konkursa će biti poznati do 4. avgusta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari