Kakve zahteve je Zoran Todić u Leposaviću preneo komandantu KFOR-a 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Marjan Vučetić)

Nekadašnji gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je danas da Srbi sa Kosova zahtevaju da se specijalna jedinica Kosovske policije povuče iz opštinske zgrade i da novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi napusti tu zgradu u kojoj se nalazi od ponedeljka.

Todić je u razgovoru sa komandantom američkog Kfora rekao da Srbi okupljeni ispred zgrade opštine ne žele nikakve incidente već da im se obezbedi nesmetan rad u svojim insitucijama.

Istakao je da je zahtev Srba nepromenjen od ponedeljka i da oni traže da ljudi koji su u zgradi napuste objekat kako bi zaposleni došli na svoja radna mesta.

„Protiv gospodina koji je u zgradi nemamo ništa lično, neka ide u tri albanska sela gde su ga izglasali, ima tamo uslova da obavlja funkciju, a mi ćemo ovde da radimo sve ono što što smo radili sve ovo vreme. Nije u redu da se uz upotrebu sile sprovode neke nerazumne i protivsrpske odluke“, rekao je Todić.

On za Hetemija rekao da ne predstavlja srpski narod.

„To je srpski narod pokazao na tim kvazizborima koji su održani 23. aprila, na kojima nije učestvovao“, rekao je Todić.

Todić je naveo da niko od Srba ne podržava bilo kakvo nasilje, ali da od Kfor traže da obezbede Srbima da mogu da rade, osnovna ljudska prava.

On je istakao da srpski narod nema poverenja u kosovske policijske službe, da rešenje postoji i da Kfor treba da obezbedi da narod živi normalno.

„Dok je tu specijalna kosovska policija mi se ne osećamo bezbedno“, rekao je Todić.

Sve informacije o tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari