Teodorović: Svi učesnici na junskim izborima su Vučićevi saučesnici

Akademik za Danas o dilemi bojkot ili izlazak na birališta

Ostavite komentar


  1. Cenjeni akademik veruje samo u izbore koji se nikada neće desiti u tom obliku. Totalna utopija je da će EU ili UN organizovati izbore u Srbiji.
    Samo još jedan dokaz da bojkotaši nemaju nikakvu ideju osim nesuvisle priče dok se sve oko nas urušava.

        1. Vi očito živite u nekom imaginarnom svetu pošto ne vidite da nismo u blatu, nego u go**ima do grla.
          A za put promena izgleda smatrate čekanje da se pojavi neočekivana sila i reši stvar. Vrlo zrelo.

    1. Sve oko nas je odavno urušeno, i pametnom je jasno da ovakvim laznim izborima ništa nece biti promenjeno. Zato je indvidualna , moralna odluka svakog biraca da li ce izaci ili ne. A ako vi niste zadovoljni vlašcu ali ni opozicijom, cemu onda dilema? Bojkot je jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Profesor je rekao svoje vidjenje i potpuno je u pravu.

  2. Uz svo postovanje vasoj tituli i zvanju,bojkot je predaja. Nikad se sisam predavao pa ni sada necu

    1. Ja duboko verujem da Vi ili nemate cilj ili da nemate orjentir ako su izbori pod ovakvim uslovima jedino resenje ili ste pak provokator ili sendvic BAGRA:

  3. Profesor treba da odgovori i na pitanje koja je cena “jedinog puta“ Srbije ka EU i da li je lično spreman da plati bilo koju cenu za takvu ulaznicu. Odricati se tako lako Rusije i Kine, dve od nekoliko super sila na svetu, je u najmanju ruku kratkovido. Ne znam zašto se svaka saradnja sa Rusijom i Kinom stavlja u kontekst kolonijalizma, a saradnja sa zemljama EU i Amerke se apriori definiše kao nesumnjivo dostignuće. Misleći ljudi, a profesor je više puta isticao svoju kandidaturu za takvu titulu, gledaju da saradjuju sa svima i da za svoju zemlju obezbede najbolje što im bilateralna saradnja može doneti. Nisu Kina i Rusija samo vojne i političke super sile. Ima nešto i u obrazovanju, tehnologiji, ekonomiji, kulturi, turizmu, gastronomiji, istoriji.

    1. Ideja saradnje sa Kinom i Rusijom je ideja okupljanja komunista posle pada Berlinkog zida. To je dovoljan razlog da se „odreknemo“ ovih super sila. Komunizam je mrtav, i treba ga ostaviti na groblju istorije, u neobelezenom grobu – radi vlastite bezbednosti.

      1. 1. Bio je to socijalizam, malo se obrazujte.
        2. Sistem EU ima jako mnogo elemenata socijalističkog modela, a Rusija je tipična (još i autokratska) kapitalističke država. Kina je zanimljiv hibrid.
        3. To što vi zivete „komunizam“ će tek doći. Sve ide u krugovima, lepo je Marks praktično iskoristio Hegelove ideje. Mislite malo, nemojte ponavljati tuđe parole (što je praktično bila osnova starog „komunizma“, ako niste znali ).

  4. U izvršavanju demokratske volje naroda? U pravu ste, drago mi je što sam njihov saučesnik.

  5. Ajmo malo o tome kako ste dobili otkaz i kako ste se „demokratski“ vratili na posao. Moze ?

  6. Kako izbori mogu biti lazni kada je izborna prava donela bivsa vlast?!

  7. Gospodin je dokaz da i među akademicima ima onih sa ne baš pohvalnom inteligencijom. Dokle više tih podela?! Je l sad ja treba da kažem da su glupi svi koji bojkotuju izbore? Ne mislim tako, čak i znam da među njima ima mnogo pametnih ljudi. Takvih ima i među nama koji ćemo glasati za neku opozicionu stranku koja izlazi na izbore, a verovali ili ne, takvih ima i među glasačima SNS. Glupi ljudi su se uvek olikovali time što misle da su jedino oni u pravu, dok pametni uvek sumnjaju u sebe i u svoje znanje. Gospodin se sam svrstao u jednu od te dve grupe.

  8. Bravo, samo to Vase obracanje nece pomoci. Ovaj narod voli bic iznad glave sluzijo je svakom vladaru, apsolutno svakom. Naviko je na bic i da saginje glavu ali i da se klanja. Nama spasa nema.

    1. Dečko ti imaš problem!Ovo je narod koji je dobijao po glavi,ali se nije klanjao!

  9. „Kako vidite motive i željene ishode onih koji pozivaju na bojkot a kako onih, iz dela AUTENTIČNE OPOZICIJE, koji pozivaju na izbore?“

    Redakcija Danasa je ovim pitanjem pokazala svoju objektivnost. Ne samo da su se jasno opredelili po pitanju Vučić – opozicija, nego su se sada apsolutno svrstali na stranu samo određenog dela opozicije. Naravno, privatni mediji imaju pravo na to, ali je licemerno druge optuživati za iste te stvari. Moje mišljenje je da prava opozicija izlazi na izborem jer ima hrabrosti da se nekom suprotstavi, čak i kada uslovi nisu najbolji. Uporedite to sa sportom. Koliko puta su malo gubili od velikih, samo zahvaljujući sudijama. I mali su nastavljali da igraju. Naravno, ako i ne bi, utakmica se rešava službenim rezultatom, a ekipa koja nije došla se strogo kažnjava. Moja je prognoza da će stranke, koje sada ne izađu, biti kažnjene na nekim narednim izborima. To je Sergej shvatio, zato i učestvuje. To je shvatio i Boško, ali mu sujeta ne da da to prizna, već pokušava da štrajkom to predstavi kao svoju pobedu.

  10. Mi i dalje ne znamo da li Vučić hoće da postanemo ruska gubernija, kineska provincija ili nemačka deponija. Ja želim da živim u slobodnoj, nezavisnoj Srbiji. Ne želim da budem ničiji privezak pa u tom smislu ne vidim bitnu razliku između vas i Vučića.

  11. U većini zemalja postoje 2-3 veće partije i par manjih, a u Srbiji, jedna veća i Bog li ga zna koliko malih! Pa kako da pobede?! Opet će Vučko da dobije na izborima! Ne postoji kultura političke svesti i vezanosti za ideale frakcija! Kao šizofrenija, sad su u jednoj, posle prelećuu u druge, ili osnuju nove, itd. Nema tu vajde!!

  12. Vucic izlaze gradjane egzistencijalnoj opasnosti tako sto ih tera na lazirane izbore,zbog pandemije COVID 19 kojoj se ne vidi kraj.Ovi na brzinu sklepani izbori samo ce produbiti ionako tesku socijalnu i ekonomsku krizu u Srbiji.“Opozicione“ stranke koje su odlucile da izadju na ovakve izbore izlazu gradjane prevari,jer svoje ucestvovanje obrazlazu (da se diktatura u kojoj su uzurpirane sve grane vlasti,gde budzet sluzi kao dzepni novac vlastodrzca,) moze „promeniti na izborima“ i da gradjani mogu svoju volju da izraze u parlamentu.Njihovo ucestvovanje na ovakvim izborima mnogo me podseca na izjavu Trampa da bi ubrizgavanje sredstva za dezinfekciju u telo obolelih „ubilo virus za sekund“.Problem je sto ima mnogo onih koji ce u tu laz da poveruju.Tako je i sa nasom „opozicijom“koja je odlucila da izadje na izbore.

    1. Istina. Opozicija je izdala narod. Jedino sto je trebalo da ostvare je jedinstvo, a nisu uspeli zbog svojih sitnih i bednih ciljeva. Izgleda da kao narod i nismo za bolje. Zao mi je svih nas jer se uzas nastavlja

  13. Obratite paznju kad su se PSH i SZS pojavili ispred skupstine, tek posle treceg dana strajka Obradovica… nesto tu ne stima.

  14. Uprava ta Evropa, usa podržavaju av. Ogromna svota novca dolazi da bi se narod kupio. Eu pere novac u srbiji. Ovakva Srbija bez zakona odgovara eu. Ovde se bogate jer to nemogu u eu.

  15. Meni je zaista nejasno kako poštovani akademik misli promijeniti vlast ako ne na izborima. Revolucijom? E to nije u modi. Revolucije znaju biti krvave i prljave. Osim toga revolucije jedu svoju djecu, zar ne? Šalu na stranu ja na sve to gledam sa strane i kako god ne mogu se oteti utisku da U opoziji niko neće na vlast. A i što bi kad vlast mora progutati krastavu žabu koja sigurno neće postati primc bar ne u ovoj bajci koja se sve više pretvara u basnu. Ja se iskreno divim PSG i Trifunoviću pa i onim curama iz 1od5mil jer su ako ništa shvatili da u istoj vreči ne mogu biti s Dverima jer je to isto biti kao sa Vacićem ili Levijatanima. U Srbiji sam se nagledao svakojakih političkih budalaština a vrhunac su beli listići i bojkot izbora. Ako tako nastavite bojim se će možda oko 2050 Vučić sići sa vlasti jer će mu tad sve to biti bez veze.

  16. Može se reći i za sve one koji ne preduzimaju ništa konkretno, već „jalovo komentariišu, kritikuju i tvituju“ bez konkretne akcije poput hrabrog i jedino svrsishodnog štrajka g-dina Obradovića, da su, takođe, Vučićevih saučesnici. Zato, hrabro i bez političkih sujeta, svi u akciju. Za početak je sasvim dovoljno da se pridružimo Bošku i Ivanu na stepeništu Skupštine u što većem broju.

  17. Dugacak intervju ,sa kojim se u vecini slazem ,ali u vezi bojkota,za jedanog akademika je nezrelo dodeljivati ovakve epitete .

  18. Bojkot izbora je greška.Najbolji način da se proveri volja građana su izbori.

  19. „..Bojkotom branimo naše ljudsko dostojanstvo..“
    – Tako i treba !
    – I zato maksimalno lobirajte kod onih od 65+ da ne izlaze na izbore uprkos „šargarepi“ od 100 EUR. To je jako mala naknada za ono što su ovi ali i ostali gradjani pretrpeli od nerazumnih hipohondara i šarlatana i njihovih vanrednih stanja i policijskih časova.

  20. „..Bojkotom branimo naše ljudsko dostojanstvo..“
    – Tako i treba !
    – I zato maksimalno lobirajte kod onih od 65+ da ne izlaze na izbore uprkos „šargarepi“ od 100 EUR. To je jako mala naknada za ono što su ovi ali i ostali gradjani pretrpeli od nerazumnih hipohondara i šarlatana i njihovih vanrednih stanja i policijskih časova.

  21. Akademik Teodorovic je ubedljivo najveca I najbolja alternativa za predsednika ovog rezervata.Covek I’ma sve :pamet,znanje,moralni integritet it’d.
    Pokojni Jerotic I akademik Teodorovic su po meni dva najveca coveka u istoriji rodjena na ovoj teritoriji.

  22. Akademik Teodorovic je ubedljivo najveca I najbolja alternativa za predsednika ovog rezervata.Covek I’ma sve :pamet,znanje,moralni integritet it’d.
    Pokojni Jerotic I akademik Teodorovic su po meni dva najveca coveka u istoriji rodjena na ovoj teritoriji.

  23. Akademik Teodorović je sasvim u pravu. Nažalost Srbi su politički nezrela nacija, a oni koji sebe smatraju političarima ponašaju se kao srednjevekovne ćifte, gledaju samo svoj uski interes.Sa takvima se Srbiji ne piše dobro.

  24. Ko je ovaj da ga vec dva dana postavljate ? Profesor sabracaja, stucnjak za politiku !? A svi ti dobrostojeci su protiv rezima iako uzivaju sve moguce prinadleznosti. Uopste ne sumnjam u njegove sposobnosti u struci, ali sta trazi u politici ? Mislim da se samo blamira, a sta mu to i treba. Svima njma iz Akademije, jer su akademicari iz svojih struka a ne iz politike. Dosta vise solenja pameti. pustite narod da zivi onako kako je sam izabrao. Nazalost takav nam je sastav naroda , pa je izabrao takvu vlast, a vi mozete samo da skupljate neke poene mada vam ti uopste ne trebaju. Ako vi svi pametnjakovici stalno kritikujete vlast, bilo koju, izadjite vi sa vasim programima i kandidatima pa cemo videti nasta ce to da lici.

  25. Sta reci na ovakvu izjavu? Treba svi da izadju na izbore i da se bore, pa kako god da prodju. Kukavicki je izbegavati izbore i bojkotovati.

  26. O cemu ovaj covek prica, epidemioloski uslovi za odrzavanje izbora su stabilni, a bice preduzete i sve mere predostroznosti, tako da nece biti problema.

  27. Zelim da uvredim, otvoreno svakog pojedinca, grupu ili politicku stranku koji zagovaraju izlazak na ove izbore. Javno kazem da su su ti pojedinci, grupe i politicke stranke Vucicevi placenici, slobodno mogu reci, da se definitivno ne razlikuju od svog vodje To su persone koje treba odbaciti i ignorisati od sada i ubuduce.

  28. Razna mišljenja,kao da se sprema svadba ili razvod.Što se mene tiče,da li podržati bojkot ili izaći na izbore,u nekoj maloj stranci,koja će da ispuni uslov ulaska u skupštinu,a donekle i podela para od nosioca te male stranke i njegovih bliskih saradnika,koji će podeliti donacije za izbore To premotavanje politike,ide na nerve,jer toliko prepucavanja oko izbora,dobija nezdravu boju.Setimo se samo kraja 20 stoleća i rešenja statusa vlasti u susednoj Rumuniji,kada su se zalepile glave na mali ekran sa živim interesovanjem,kako će veliki majstor sa suprugom da završi svoju vlast.To mi se svidelo,pa hoću da se to ponovi i u Srbiji.To nije sramota,to je želja većine gradjana,kojima je dosta „Krušika““,Jovanjice“ Kopaonika i ostalih brljotina vlasti.Podmićivanje gradjana sa sićom od 100 evra i paketima hrane,koja nije došla u ruke siromašnih,već u kuće članova SNS …

  29. Odlican clanak, bravo profesore !
    Narocito pozdravljam ideju : „Srbiji je potrebno sto ljudi koji bi, tokom prelaznog perioda, promenili veliki broj zakona i pripremili Srbiju za prve, istinski demokratske izbore, bez naslednika Jozefa Gebelsa i bez kupovine glasova obespravljenih i poniženih za litar ulja i kilogram šećera“.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 8

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.