Tepić: Gospođo Brnabić, ceo dan se krijete iza Aleksandra Vučića, ovakva vlada je posledica nedemokratskih i neslobodnih izbora 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Šefica Poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić najavila je večeras da će poslanici te stranke glasati protiv Vlade Srbije, dodajući da se na formiranje „ovakve vlade čekalo šest meseci, iako je takva kakva je mogla da se formira šest dana posle izbora“.

Ona, kakva takva je, posledica je nedemokratskih i neslobodnih izbora, rekla je Tepić u raspravi u Skupštini Srbije o formiranju Vlade Srbije.

Tepić je istakla da bi Srbija, u slučaju da su izbori bili slobodni i demokratski, a mediji slobodni i profesionalni, birala stručne i sposobne ministre koju bi vodio stručni premijer, „a ne neko kao Ana Brnabić“.

„Gospođo Brnabić, ceo dan se krijete iza Aleksandra Vučića, koji je dobio više glasova na ovogodišnjim izborima, ali je lista SNS dobila pola miliona glasova manje u odnosu na izbore pre samo dve godine“, predočila je Tepić.

Ona je pročitala za koliko su poskupele osnovne životne namirnice, dodajući da najavljena povećanja primanja radnicima i penzionerima neće nadomestiti obezvređene plate i penzije.

Uspeli ste da dva najveća giganta, EPS i Telekom, bacite na kolena, EPS ste doveli do kolapsa, a Telekom do bankrota. Za vaše vreme je napravljen klan ubica Veljka Belivuka, otkrivena najveća plantaže marihuane, zapaljena je kuća i pokušano ubistva novinara Milana Jovanovića, nabrojala je Tepić

Ona je rekla da je ova vlast uspostavila prijateljstvo sa onima koji otkrivaju biste fašističkih zločinaca, nastavljeno je gušenje slobodnih medija i forsiranje tabloidnih televizija.

Samo za vreme vaše vlasti može da se dogodi da jedan list objavi naslovnu stranu na kojoj su slike dece žrtava zločina u Jasenovcu, a pored seva zadnjica neke starlete, ilustrovala je Tepić.

Pozicija Srbije je toliko slaba i inferiorna da niste u stanju ništa da uradite bez tuđe pomoći, istakla je Tepić.

Zašto nemate snage da govorite o teškim temama, zašto nas udaljavate od Evropske unije i nemate hrabrosti da kažete šta ćete uraditi povodom usaglašavanja sa spoljnom politikom Unije i uvođenja sankcija Rusiji, upitala je Tepić.

Tepić je rekla da će najviše posla imati novi ministar omladine, jer će morati da objašnjava mladima šta znači život u izolaciji od Evrope i sveta, život sa vizama, hiperinflacijom.

Molim vas da nam date odgovor na pitanje, zaključila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari