Tepić: Izbori u Srbiji za Evropski parlament bi bili dokaz da nas EU želi 1foto SSP

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić koja je danas preuzela predsedavanje Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije, izjavila je da bi organizovanje izbora za Evropski parlament u zemljama kandidatima bio dokaz da nas EU želi.

„Organizovanje izbora za Evropski parlament pre zatvaranja poglavlja, odnosno što pre, u svim zemljama kandidatima za članstvo u EU na kojima bi se birali predstavnici za Evropski parlament koji bi imali pravo da govore bez prava glasa, bio bi dokaz da nas EU želi“, rekla je Marinika Tepić, saopšteno je iz SSP.

„Ako je EU u procesu pristupanja Srbije stalno imala dodatne uslove i zahteve i ako je već iskoračila iz osnovnog pregovaračkog okvira kada su pregovori počeli, onda može i danas da iskorači kako bi poslala jasnu poruku građanima Srbije da računaju na nas“, rekla je Tepić.

Ona je dodala da to posebno važno zbog nikada niže podrške EU u Srbiji.

Marinika Tepić je podsetila da je Borko Stefanović podneo predlog Rezolucije o usaglašavanja spoljne politike sa EU Skupštini Srbije sa namerom da otvorimo raspravu o uvođenju restriktivnih mera Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari