MARINIKA TEPIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je danas ocenila da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ (EPS) „zbog slikanja kriju“ da blok B3 termoelektrane „Kostolac“ neće biti završen i bezbedan pre jula 2024. godine.

„Pošto Vučić, Đedović i EPS i dalje kriju da termo-blok B3 u Kostolcu neće biti završen i bezbedan pre jula 2024. a oni bi sad da ga otvaraju zbog slikanja, možda nešto da kaže (predsednik Srpske napredne stranke) Miloš Vučević. Sestra Tijana Ćirović mu je lansirana iz Novog Sada u Beograd pravo za korporativnog direktora EPS-a“, napisala je Tepić na društvenoj mreži „Iks“ (X).

Tepić je ranije za Televiziju N1 rekla da Vučić „ugrožava zdravlje ljudi“ jer dva meseca „krije od građana“ da je kineska kompanija „CMEC“ koja gradi blok B3 u Kostolcu, obavestila EPS da taj blok ne može biti spreman za rad pre jula 2024. godine, iako se „uveliko planira njegovo otvaranje“.

Ministarstvo rudarstva i energetike je u ponedeljak saopštilo da „niko nije ni planirao, niti je moguće da se taj objekat pušta u rad suprotno zakonom propisanim uslovima koji moraju da budu ispunjeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari