Tepić u Nišu: Sve ono loše što se dešava u Srbiji staje u dve reči, a to su kriminal i korupcija 1 Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Konvencija kojom koalicija „Srbija protiv nasilja“ zvanično otpočinje predizbornu kampanju počela je nešto pre 18 časova u niškom Narodnom pozorištu.

Marinika Tepić, jedna od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“, rekla je okupljenima da sve loše što se dešava u Srbiji staje u dve reči – kriminal i korupcija.

“Sve ono loše što se dešava u Srbiji staje u dve reči, a to su kriminal i korupcija. I posledice kriminala i korupcije se osećaju u svim porama života i kroz nepravdu i kroz nejednakost i kroz osiromašenje građana i kroz manje novca za plate, penzije, lekare, medicinske sestre, nastavnike, učitelje, rudare, poljoprivrednike. Pitanje korupcije je i pitanje bezbednosti. Nije nas strah da pošaljemo dete u školu samo zato što mu neki kriminalac može nauditi. Strah nas je zato što će sutra tog kriminalca štititi i zaštititi neki korumpirani policajac ili političar”, izjavila je Marinika Tepić jedna od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” na konvenciji u Nišu.

Tepić je rekla da će zbog toga ova pobednička koalicija imati nultu toleranciju na korupciju i kriminal.

„Prvi zadatak nam je da oslobodimo pravosuđe, da tužilaštvo bude samostalno sa svojom tužilačkom policijom. I da profesionalci poput inspektora Milenkovića i Mitića budu ti koji će voditi našu policiju, a ne oni koji ih proganjaju zato što su otkrili najveću fabriku droge u Evropi. Zakon o sprečavanju korupcije visokih funkcionera je spreman i za njega glasate 17. decembra”, naglasila je Tepić.

Tepić je okupljene upitala da li se sećaju kako je Aleksandar Vučić pre godinu dana najavljivao Pokret za državu i narod.

„Pa je rekao na Vidovdan, pa je pomerio za septembar, pa je rekao puno javnih ličnosti, puno organizacija, puno stranaka? I ko mu se priključio? Niko. Nije mu se priključio ni Ivica Dačić, neće ga ni SPS. Samo jedan čovek – Vojislav Šešelj. I zato je svima jasno da je glas za liste Aleksandra Vučića glas za Šešelja i za nastavak mržnje. U tome oni neće stati kada kažu ‘Srbija ne sme da stane’, neće stati sa korupcijom, nasiljem, mržnjom, podelama i kriminalom i da ponovo neke majke plaču kad svoju decu ispraćaju u neke nove sukobe i ratove. To im ne smemo dozvoliti 17. decembra“, istakla je Tepić.

Potpredsednica SSP-a je navela i da „želimo normalan život u Srbiji koji smo svi zaboravili jer smo navikli da je nenormalno – normalno“.

„E pa nije! 17. decembra je kraj nenormalnosti, a 18. da obezbedimo državu u kojoj predsednik neće hvaliti najvećeg narko dilera i reći da je ‘dve tone droge ništa’. I on će doći na red. Mandat do 2027. ga neće sprečiti da odgovara po ovom Zakonu”, zaključila je Tepić.

Konvenciji prisustvuju lideri te opozicione koalicije, a građanima će se obratiti potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić, predstavnik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović.

Predstavnici opozicije poručuju da „osvajanje slobode kreće iz Niša, jer bez Nišlija nema slobode i demokratije“.

Konvenciju organizuju SSP, NPS, DS, Zajedno, Zeleno-levi front, PSG i SRCE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari