Marinika TepićFoto: M.K./ATAImages

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je danas da su vanredni parlamentarni izbori posledica duboke krize u društvu, političke, a naročito društvene, posle tragičnih događaja 3. i 4. maja, nakon čega se vlast ponašala kao da se ništa nije dogodilo.

Dve vrste izbora koje opozicija zajedno traži, vanredne parlamentarne i beogradske, Tepić je navela da su „prioritet“, nasuprot, kako ona kaže, rečima Aleksandra Vučića da „on ne čuje da opozicija traži (izbore), da opozicija nema zajednički stav“.

„Zajedno svi potpisali, zajedno predali, pa će sada valjda bolje razumeti“, rekla je u Insajder intervjuu i dodala da se zahtev ne odnosi samo na raspisivanje izbora, već i na njihovo održavanje do kraja godine.

Na pitanje o postavljanju uslova, u poređenju sa onima koji su traženi na protestima „Srbija protiv nasilja“, Tepić je rekla da zahtevi nisu novi i da od zahteva sa protesta nisu odustali.

„Jedini način da se ti zahtevi ispune je promena ove vlasti“, ocenila je Tepić.

Ona je govorila i „opozicionim opstruiranju rada parlamenta“ i objasnila da su „odlučili da se pobune protiv ignorisanja vlasti toga da je ova zemlja u dubokoj krizi“.

„Mi ih nismo posipali vodom, mi ih nismo gađali cipelima, onako kako su oni imali praksu da rade dok su bili Šešeljevi radikali. Tako da smo se mi vrlo jasno i rekla bih dostojanstveno pobunili, bez da ga ikoga ugrožavamo“, navela je Tepić.

Iako čekaju odgovor na zahtev za raspisivanje i održavanje izbora, Tepić je rekla da se „ponašaju kao da će izbora biti“.

„Svi i dalje sedimo zajedno, i zajedno se dogovaramo, i zajedno delujemo i zajedno se obraćamo“, objasnila je.

Istakla je da se o ujedinjenosti opozicije na zajedničkoj listi se još uvek razgovara.

„Trudimo se da budemo vrlo racionalni u prvom redu, vrlo realni, potaknuti prethodnim iskustvima“, kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Govorila je i o zahtevima upućenim RTS-u, njihovom pokriću slučaja „Jovanjica“, ali i o svom učešću u skupovima u znak podrške inspektorima.

Na pitanje da li smatra da su ta okupljanja podrške forma pritiska na sud, Tepić kaže da „prvooptuženi Predrag Koluvija ima celu svitu koja ga brani sa najvišeg državnog vrha“, a da se postavlja pitanje pritiska kada „građani, poslanici, željni pravde, odlaze da podrže mlade inspektore Isakova ili Mitića“.

„Ako je pritisak na zakon, ako je pritisak na pravdu, taj pritisak ćemo vršiti i dalje“, objasnila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari