"Tiktoker koji razotkriva bahatost komunalaca": Ko je Aleksandar Jerković, poslanik koji je napadnut na Košutnjaku? 1Foto: Milos Tesic/ATAImages

Poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Jerković napadnut je sinoć na Košutnjaku u Pionirskom gradu, preneli su mediji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su, priveli i obavili razgovore sa svim učesnicima događaja u kome su učestvovali poslanik Jerković i još tri osobe.

Policija je juče, odmah nakon prijave događaja u Pionirskom gradu, izašla na mesto događaja, nakon identifikacije učesnika sva lica su privedena i obavljen je razgovor sa njima u kojem su izneli međusobne optužbe, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Nakon svega Jerković je rekao da se i dalje oseća ugroženim, jer, po njegovoj priči, u napadu je učestvovalo sedam osoba, a privedene su tri.

Javnost je o napadu obavestio preko video snimka, a takav način obraćanja svojstven je ovom poslaniku.

Sastavni deo njegovog poslaničkog aganžmana su TikTokovi, koje snima i u skupštinskim hodnicima, s obzirom da kao samostalan poslanik nije imao puno prostora da govori na sednicama.

Viralan je bio TikTok video na kom se Jerković, tad još član koalicije NADA, raspravlja s pripadnicima Komunalne milicije u novembru prošle godine. Tada je navodno „razotkrio bahatost komunalaca“ i kako je rekao „reketiranje“ time što se isprva nije predstavio komunalcima koji su mu dali da potpiše svoj prekršaj na šalteru, a onda je rekao „Ja sam poslanik“.

Ponavljao je često Jerković da je poslanik. I kad je nakon sretenjskog protesta hteo da prođe kroz kordon policije i uđe u stanicu u Majke Jevrosime, da bi video da li je tamo uhapšena trudnica. Da je poslanik govorio je i pre samog napada, misleći valjda da će ga poslanički imunitet štititi od batina.

U pomenutom obraćanju nakon napada pokazao je i jednu ogrebotinu, a u Urgentnom su mu ustanovljene lakše telesne povrede.

Mandat je dobio na kvoti stranke bunjevačke nacionalne manjine „Bunjevci građani Srbije“. Potpredsednik je pokreta „Nema nazad iza je Srbija“, nastalog iz udruženja Nemanje Šarovića „Ljubav Vera Nada“, nakon što je general Božidar Delić kao jedan od osnivača ovaj pokret napustio. Jerković je dugo godina bio saradnik Delića, još iz vremena dok je ovaj general bio deo Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Delić i Šarović su se razišli nešto malo pred trećeaprilske izbore prošle godine. Jerković je bio kandidat za poslanika, mesto nije osvojio, ali kako je bio naredni na kvoti pomenute bunjevačke stranke, nakon što smrti Delića dobio je mandat, ali se ubrzo razišao sa koalicijom NADA, uz optužbe da Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS sarađuje sa režimom.

Rođen je 1972. godine, živi i radi u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari