Tramp razgovarao sa vladikama SPC čije je sedište u Americi o borbi protiv korona virusa 1Foto: Fonet/AP

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je, povodom pandemije korona virusa, sa episkopima Srpske pravoslavne crkve (SPC) – zapadnoameričkim Maksimom (Vasiljevićem) i istočnoameričkim Irinejem (Dobrijevićem).

Tramp je održao „konferencijski telefonski razgovor“, u sredu, sa „verskim liderima na teritoriji SAD, uoči hrišćanskog Vaskrsa i jevrejske Pashe, po pitanju reagovanja na Covid -19“,  izvestio je portal Sabonik. net, navodeći da su tom prilikom sa američkim predsednikom razgovarala i ova dva episkopa SPC, čija su sedišta na području Amerike.

Tramp se zahvalio svim verskim zajednicama na podršci i veri koju pružaju u borbi proti korona virusa.

Usled virusne zaraze, bogoslužbena mesta su zatvorena za službe zbog mera fizičke udaljenosti.

Pošto se približava Vaskrs, mnoge crkve i kongregacije se pripremaju da svoje službe prenose uživo, putem televizijskih kanala i društvenih mreža.

Tramp je razgovarao sa provajderima telekomunikacionih mreža kako bi se obezbedio pouzdani internet protok usled povećanog korišćenja interneta.

Tramp je, takođe, obećao i finansijsku podršku američke administracije verskim zajednicama s obzirom na njihov neprofitni status, naveo je portal Sabornik.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari