Tramp Tačiju: Biće mi drago da ugostim Vas i predsednika Vučića

Američki predsednik podsetio je Tačija da su SAD mnogo investirale u uspeh Kosova

Ostavite komentar


  1. re: i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma”, poručio je predsednik SAD.

    Šta onda čekaju sa ukidanjem taksi?

    1. A sta sa povucenje priznaje Interpol itd TRAZILISTE GLEDAJTE I TERPITE zalite se SURINAMA i INTERPOLA za TAKSU tcnije CARINU.

      1. Haradinaj je kriv za ovu aferu „Interpol“, jer je bio na interpolovoj listi traženih zločinaca, pa sada želi da neutrališe tu činjenicu, a i Srbiji nije isporučen samo zato što onaj ko je odlučivao o tome nije bio siguran da li će mu biti pravedno suđeno u Srbiji, inače bio isporučen.

        1. DA LI IMA MRAZA? serbija je sa svim snagama borila protiv pijema Kosovo u interpol zbog svojih ratni zlocinaca naravno i kriminalaca pored Veselinovica , Radojcica … itd koje bi moralo da predaje Kosovu a nece jer i zastiti , a sto se tice isporuceen serbiji pa pervo serbija nije imala dokaze i Haradinja dva puta osudjen u Hag i dva puta puste nevin ali u pravu si oko toga da nebi iporuceli zbog ne pravno osudjeno u serbiji jer bi prosa ka braca BYTYCI samo u Etiopiji i serbiji se strelaju zarobleni bez sudjena .

          1. Vidi se previše pratiš politiku u Srbiji jer u komentarima oponašaš SNS-ovce koji sve kritike opozicije plagira i onda te iste kritike koristi protiv opozicije!

      2. A ti idi i objasni Brazilu, Spaniji, Argentini, Indiji, Kini, Rusiji, Juznoj Africi, Izraelu, … i jos 100+ zemalja Sveta da treba da vas priznaju, … pa cemo da vam posaljemo Vucica na poklon da vas uclani u INYERPOL i UN!!!

        1. @Velizar – koji ti …. i jos 100+ zemala sveta kada Kosovu su priznali vise od 100 tacnije 116 zemala sveta ajt da kazemo da su „povukli“ priznaje Kosova 12 zemala kako kaze dacic ostaju 104 zemala kolko znam ja da su 192 derzave clanice UN tako da gde vi ste u minus a mi u plus 88 za 104 USKORO CETE I VI PRIZNATI ALI CETE I TO PRESTAVLATI KAO POBEDU POZNAJUCI VAS KOMSIJE , KOSOVO CE DOBITI STOLICU SB.UN A VI KOMSIJE CETE RECI EVO NISMO PRIZNALI KOSOVO STO JE (NIJE SIJA NEGO VRAT)

          1. pored nas srba koji živimo u svojim kućama u srbiji preko 200 godina imamo hercegovce, crnogorce, hrvate i naročito kosovske srbe koji bi da budu veći srbi od mene. podrzavam kosovo u granicama, razgraničeni u skladu sa dogovorom, koji ove naše bitange dogovore i tačka!

          2. Ja sam tu ubrojao i one zemlje koje ce povuci priznanje sledecih godinu dana. … A sto se tice ‘proslavljanja pobede’, i toga ce biti. Tu si potpuno u pravu! … I to velika proslava u Pristini, povodom otkrivanja spomenika i dodeljivanja albanskog politickog azila Aleksandru Vucicu, jer ne verujemo da ce ga Orban primiti u Madjarsku kao Gruevskog. Procice kao Milosevic, ali nece u Hag, nego kod vas u Pristinu, kao heroj!!!

    1. Ne. Sad zele ono sto im je Vucic obecao 2011: apsolutno priznanje strane siptarske drzave na okupiranom jugu Srbije!!!

    1. Zar nije bilo dovoljno 7 godina Vucicevog briselskog dogovaranja i kompromisa sa samim sobom?!

  2. Informišite gospodina Trampa da predsednik Vučić ide u državničke posete samo sa državnicima.

  3. Nije mi ovo nikako jasno. Reciprične mere: zatvaranje granice za sve transporte sa Kosova. Kraj…

  4. Totalni haos i rasulo naše diplomatije, šamar za šamarom a ovo je sada i šah-mat! Mnogo su moćni Albanci s Kosova i nama nema puno ostavljenog prostora za manevrisanje. Dačic pod hitno da bude smenjen! Na naplatu stigle sve one nesrećne aktivnosti oko UNESKA i Interpola. Srbiji treba novi kurs i to pod hitno!

  5. Dakle da bi bio primljen kod predsednika SAD vučić treba da prizna Kosovo ?! Da podsetim samo onaj pošten deo naroda u Srbiji da je Tramp jedan od diktarora sveta koji zbog para opravdavaju i zločinačko ubistvo novinara od strane monstruma princa iz Saudijske Arabije. Toliko o pravdi i demokratiji u svetu. Ako si bogat ili radiš u interesu SAD, možeš i da ubijaš i da naredjuješ preko Skype-a koji deo tela da se seče „izdajnicima“. Huligan vučić može da nastavi sa terorom….

  6. Ако је ово истина, онда је јасно да је Вучић највећи издајник кога је историја запамтила.

  7. Tramp je rešio da bude fin,pa do sada im je sve dozvoljavao i podržavao zato su albancima porasla krila.

  8. Prištinski političari sviraju kako im SAD naredi, niko od njih ne vodi samostalnu politiku kao Srbija, zato nas valjda Amerikanci i ne vole.

  9. Neko je u vlasti stvarno poludeo. Pa ovakvu montazu ne bi progutali ni bebironi u jaslicama. Cuj Tramp u trenutku kada uz velike otpore demokrata menjja svoj najblizi kabinet, ministra policije, nacelnika generalstaba, ambasadora SAD u UN, ima vremena da pise ni manje ni vise nego hilarinom Taciju, da sto pre s Vucicem potpisu otudjenje Kosmeta. Mislim stvarno. Trazenje alibija za VELEIZDAJU pretvorilo se u pronalazenje Potemkinovih sela na obalama Ibra. I ma koliko se lagalo Srbija ipak nije mitrovicev IMAGINARIJUM. U sekundi ce se saznati dal jje neko izdao ili ne, a onda drzi kozu na siljak.

  10. Prvo pozitivno obracanje Amerikanaca a i obratio se onima zbog kojih je dogovaranje u zastoju.Lepo je naglasio da sporazum treba da uvazava interese i jednih i drugih a Albancima porucio da im je ovo mozda poslednja sansa pa ako je ne iskoriste mozda ih puste da to pitanje resavaju svojom silnom vojskom..Verovatno pored ovog pisma je stiglo i pismo nizeg nivoa u kojem im je objasnjeno sta se od njih ocekuje a mislim da ce biti neprijatno iznenadjeni.Bezobrazluk se ponekad isplati al kad je bez pokrica dodje na naplatu a sila mozda nece da prizna gresku al ima nacin da ju ispravi…

    1. Pa dobro, dozvoljeno je guslanje već prepoznatljive, nečije, retorike ma koliko ona bila nesuvisla. Nevešto ste zamenili teze jer to realnost na terenu demantuje. A, tek pusti snovi u vidu nekakve lične utehe i kojekakve pretpostavke u smislu „navođenja vode na svoju vodenicu“ su posebna priča, posle čega, obično, nastupa gorčina i razočarenje.

  11. Šta je Tramp pisao Tačiju to je njihova stvar, kada Tramp bude pisao našem predsedniku videćemo šta poziv sadrži a Vučić je dovoljno pametan i iskusan diplomata da zna i odluči šta je najbolje za Srbiju

  12. Amerikancima,Albancima,Englezima i ostalima se žuri da postignu pravno obavezujući sporazum sa Srbijom.Etnička,verska i rasna struktura brojnih evropskih država,zatim SAD,Kanade i Australije se dramatično menja iz popisa u popis što će dovesti do promene političkih elita brojnih država ili će ove države izgubiti svoj nacionalni karakter kakav danas imaju.

  13. Srbovanje( potcenjivanje i mrznja ostalih-Albanaca, Bosnjaka, Hrvata, Crnogoraca) i teznja za dominacijo cak i nad svojima , koji se neslazu sa rezimskom diktaturom, je izvor nestabilnosti i nazadovanja celog zapadnog Balkana(„pred nama su bitke, a ni oruzane nisu iskljucene“-Milosevic, Brnabic).Nije cudno sto se vec suska o navodnoj Deklaraciji srpskih susednih drzava o Paktu zastite od Srbije.

  14. Eh Donalde, … niti Vucic sme da otpise Kosovo Siptarima, niti ce tebe tvoje Drmokrate ostaviti jos dugo da predsednikujes tvojom Amerikom, … tako da na taj susret nemoj mnogo da racunas …

  15. Како се САД, као ментор КиМ, понаша , Трамп ће се начекати да угости Тачија и Вучића. Све док КиМ, по броју америчких застава, премашује Америку и, с обзиром да дете расте, оно се љуља на велико. С друге стране, Србија је стално под пресијом да призна независност, односно зависност Косова од САД, В. Британије, па и нашег великог пријатеља, како мисле неки, Немачка и Меркелова, дотле Трамп узалуд очекује Вучића и Тачија, мада и они би желели да оду на скуте Доналда и Мeланије Трамп, али пре тога треба да постигну споразум. Начекаће се?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.