Trećina ispitanika neće izaći na parlamentarne izbore, dve trećine znaju za koga će glasati

Ostavite komentar


  1. Ako niste znali, ja sam bio redovan saradnik „Danasa“ u vreme strahovlade Slobodana Miloševića, a sada me cenzurišete, iako se deklarišete kao „nezavistan“ medij. Bruka!

  2. Tendenciozno. Kao prvo, neodgovorno i neprofesionalno je naknadno sakupljati glasove u nekakve „grupacije“. Ako već, onda je to trebalo tako definisati i prilikom ispitivanja (baš bih voleo da vidim koliko bi onda ljudi, na primer, navelo DSS kada bi videli i Radulovićev DJB u istoj „grupaciji“). Drugo, ovime se sugeriše da je opozicija u Beograd jača nego vlast, po istom receptu po kojem se već 10 godina tvrdi da naprednjaci nemaju više od četvrtine glasača, a to je a priori pretpostavka da svi koji ne glasaju za SNS su automatski njihovi ljuti protivnici, što je budalaština. Najzad, ovo je idealan model, prema kojem apsolutni svi glasovi će biti pretočeni u mandate i nećebiti nikoga ispod cenzusa, što je nemoguće. Ovo je perfidan pokušaj da se ispita javno mnjenje i shodno tome stranke „upakuju“ u prihvatljive kolone, ali to je mač sa dve oštrice. Nema šanse da svi glasači DS glasaju za listu na kojoj je i NS i sam Đilas, ili da „dveraši“ glasaju i za milicu-zavetnicu. Propašće 10-15% glasova a SNS/SPS će time skočiti na 55-60%. To je realnost

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 7

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.