"Trgovinska razmena veća od milijardu i 500 miliona evra": Vučić u Minhenu razgovarao sa predsednikom Vlade Bavarske 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Minhenu na margini bezbednosne konferencije sa predsednikom Vlade nemačke pokrajine Bavarske Markusom Zederom (Soeder) o investicijama i jačanju veza i najavio da se uskoro očekuje poseta Zedera i njegove delegacije Srbiji.

Vučić je napisao na Instagramu da je zahvalio Zederu zbog dosadašnje saradnje i istakao da Srbija ima trgovinsku razmenu sa Bavarskom veću od milijardu i 500 miliona evra.

„Naglasio sam da su ekonomska snaga Bavarske i njegova lična reputacija (Zedera) kao odličnog poslovnog čoveka, uz strateški pristup koji ima u pogledu saradnje, pomogli da se Bavarska pozicionira kao napredno ekonomsko središte Evrope“ – ocenio je Vučić.

Naveo je da Zeder „time daje primer Srbiji da stvori još dinamičnije i konkurentnije poslovno okruženje i da postane još snažniji ključni igrač u pokretanju ekonomskog uspeha regiona sa fokusom na infrastrukturu, modernu industriju, inovacije, tehnologiju i proizvodnju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari