Tri grupe Evropskog parlamenta podržale zahtev opozicije u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Samo EU moze spreciti katastrofu u Srbiji. Potrebna je hitna i neodlozna akcija EU inace ce se ovdasnja katastrofa u najavi preliti i na clanice EU. Hvala Tanji Fajon!

    1. EU podržava vlast a kao što vidite i deo opozicije koji je „bojkot“. Šta sad? Ako potvrdite pitanje, reći ću Vam u sledećem komentaru.

    2. Znači preuzimanje vlasti na silu jer im se ne sviđaju rezultati izbora.
      Znamo za taj scenario. Deja Vu.

  2. EPP, ECR, Identity and Democracy, NI, European United Left – Nordic Green Left nisu podrzale ovo, znaci oko 400 poslanika koji su vecina, nije podrzalo ovakav zahtev..

    1. Polako Stefane, tek je prvih desetak dana od zahteva. Leto, odmori… samo opusteno, niko normalan u Srbiji ne podrzava ove mafijase, pa nece ni u Evropi. Dakle, lagano.

      1. Nije podržalo ni ovih trista i nešto, u to budite sigurni. I Marinika Tepić se hvalila da je dobila pismo podrške od ljudi koji predstavljaju 350 poslanika u Evropskom parlamentu, misleći na istu ovu grupaciju. Tako su izvestili i Danas i N1. Na kraju je Danas priznao da je to manje od 20 poslanika iz te grupacije, ali ne predstavljaju tu grupaciju. Znam da ovdašnja opozicija drugačije zamišlja demokratiju, tj. da Đilas bude glavni (a to već imamo sa Vučićem), ali u Evropskom parlamentu je moguće da neki deo jedne grupacije razmišlja drugačije. Videćete da će se ispostviti da je ovo potpisalo ovo troje i da nisu u ime te grupacije, nego sami. Možda i grešim, ali tako mi deluje. U svakom slučaju, zašto bi bilo kome na ovom svetu, ko drži do sebe, stalo za mišljenje Tanje Fajon?

  3. „Nasilno suzbijanje protesta“-koliko je to prljavo i pokvareno.Gledao sam na N1 a svi su mogli da vide ko je bio nasilan.

  4. Jednom u daaaaalekoj budućnosti, hoće li posle Aleksandra II Karavučića doći na presto Danilo I ili Vukosav I ?

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 10

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.