Tri pitanja odbornika Nešića iz koalicije Moramo gradonačelniku Kragujevca o projektu „Čista Srbija” 1Foto: Privatna arhiva

Gradski odbornik i narodni poslanik iz Koalicije Moramo Nikola Nešić zatražio je danas od gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića informacije o projektu „Čista Srbija“, koji se realizuje na teritorijii grada.

Dašić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, sa saradnicima, obišli su juče gradilište u Brđanskoj ulici u kragujevačkom naselju Beloševac gde se odvijaju radovi u okviru ovog projekta.

„Nisam uspeo da putem skupštinske govornice dobijem odgovore kojima bih bio zadovoljan. Vama bih želeo da krovno postavim par pitanja i možda će proces pisanim putem biti duži, ali sigurno potkrepljen činjenicama i omogućiće nam da upoznamo javnost sa planovima, tekućim radovima i perspektivama. Ova pitanja i nameru shvatite dobronamerno jer nam je svima u interesu da se projekat realizuje do kraja i zato smo obećali da ćemo ispratiti svaki metar koji je i biće urađen“, naveo je Nikola Nešić u pisanom obraćanju gradonačelniku Dašiću.

Njegovo prvo odborničko pitanje, prosleđeno i medijima, odnosi se na to da li postoji tačan projekat na osnovu čega znamo kolika su nam sredstva neophodna, kao i vreme da se projekat realizuje?

Takođe, Nešić je zamolio gradonačelnika Kragujevca, kao gradski odbornik pošto je ovaj grad prvi u Srbiji koji je počeo sa realizacijom projekta „Čista Srbija” da mu dostavi kompletna dokumentacija po svakoj ulici, zajedno sa vremenom koji je bio potreban, problemima koji su nastali u toku radova i naravno, cenom radova.

On podseća gradske vlasti i da obelodane i objasne kako su do sada urađene ulice izabrane u odnosu na one koje tek trebaju da se rade u okviru projekta.

Za kraj, kao treće, Nešić pita koji su sve podizvođači uključeni u rad na teritoriji grada Kragujevca, tražeći da se te firme tačno navedu, zajedno sa kontaktima i kako su poslovi raspoređeni između njih.

Ukoliko gradonačelnik Nikola Dašić nije nadležan za odgovore na neko od njegovih odborničkih pitanje ili potpitanje, Nešić on od lokalne samouprave traži „tačnu adresu” na koju bi se obratio za odgovore u vezi sa projektom „Čista Srbija”, za koji se nada „da će se realizovati u potpunosti i u svim planiranim okvirima”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari