Tribina nedeljnika Vreme "Lokalne politike: Uništavanje i odbrana gradova" u Novom Sadu 1Foto: Radio 021

Šta planira opozicija? Šta ako odista bude prevremenih beogradskih izbora? Šta pokazuju rezultati parlamentarnih izbora koji govore o dramatičnom padu broja naprednjačkih glasača u Novom Sadu, i pored žestokog “izbornog menadžmenta” vlasti – samo su neke od tema sutrašnje tribine “Lokalne politike: uništavanje i odbrana gradova” koju nedeljnik “Vreme” organizuje u Novom Sadu, u Radio Cafeu, Miletićeva 45. Tribina počinje u 18 sati, a razgovor će moderirati Nedim Sejdinović, novinar “Vremena”.

Na tribini “Lokalne politike: uništavanje i odbrana gradova”, u sredu, 29. juna, učestvovaće: Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd, Borislav Novaković, Narodna stranka, Radivoje Jovović, Zajedno i Teofil Pančić, urednik i kolumnista Vremena.

Rezultati januarskog referenduma i aprilskih izbora govore da u velikim gradovima Srbije postoji značajan procenat građana koji, i pored raznih pritisaka, glasaju protiv režima Aleksandra Vučića i naprednjačke politike koja u sebi, između ostalog, sadrži i urbicidnu dimenziju.

Iako u Beogradu, protivno nadama opozicije, nije došlo do promene vlasti, ne može se reći ni da je vlast zadovoljna ostvarenim rezultatima. Naprotiv. Veliko je pitanje šta bi se desilo da su izbori bili koliko-toliko regularni.

Ako ništa, čini se da će u gradskoj skupštini vlast imati žestoku opoziciju. Ali, da li se nešto odista može uraditi iz gradskih skupštinskih klupa? Da li će se, posle zamora, ponovo probuditi energija na ulicama Beograda, i u raznim građanskim inicijativama koje žele da odbrane grad? Šta planira opozicija? Šta ako odista bude prevremenih beogradskih izbora?

Iako lokalni izbori u Novom Sadu nisu održani ove godine, rezultati parlamentarnih govore o dramatičnom padu broja naprednjačkih glasača, i pored žestokog „izbornog menadžmenta“ vlasti. U toj meri da se postavlja legitimitet lokalne vlasti, a opozicija zahteva vanredne lokalne izbore.

U gradu su brojne inicijative građana i političkih partija koji se protive urbanističkim politikama SNS-a, koje su sazdane od urbicida, pogodovanja investitorima i bezbrojnih korupcionaških afera, te neprikrivenim vezama sa kriminalcima. Šta planira opozicija u Novom Sadu? Da li su realne nade da će na sledećim izborima vlast Miloša Vučevića otići u neslavnu prošlost?

Moderator će biti novinar „Vremena“ Nedim Sejdinović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari