Tribina ProGlasa večeras u glavnom gradu: Srbija je čula ProGlas, došlo je vreme da ga čuje i Beograd 1Foto: Z. S. M.

Srbija je čula ProGlas, a sada je došlo vreme da ga čuje i Beograd, navodi se u najavi inicijative koja će večeras u Beogradu, na Trgu Nikole Pašića, održati tribinu „Beograde, sebi se vrati“.

Inicijativu ProGlas pokrenulo je 14 zabrinutih intelektualaca sa idejom da građane pozovu da u što većem broju izađu na glasanje, ali i da ukažu na važnost buđenja društvene svesti.

Takve stavove i ciljeve svojim potpisom podržalo je više od 180.000 ljudi.

Tek nešto više od mesec dana otkako je ProGlas otpočeo svoju borbu, iza ove inicijative je 17 održanih tribina u 17 gradova, koje je posetilo nekoliko desetina hiljada građana.

Beograđane, ali i sve one koji u glavni grad dođu zbog tribine, na Trgu Nikole Pašića od 20 sati dočekaće svih 14 pokretača inicijative.

Osim njih, deo važnog skupa biće i tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, kao i legendarni košarkaš Dejan Bodiroga i glumac Nikola Kojo, dok će domaćin na bini biti Zoran Kesić.

Uspešan kraj svojevrsne turneje u borbi za promene u srpskom društvu, proći će uz tonove čuvene numere „Beograd“, koju će izvesti Vlada i Bajka, a nastupiće i „Eyesburn“ i „Sevdah Baby“.

Pokretači ProGlasa pozivaju sve građane da budu deo tribine i da tako zajedno pokažu da su promene u Srbiji moguće već od 17. decembra.

Inicijativu ProGlas koja poziva ljude da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, pokrenuli su Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari