Trifunović pozvao EU da bude medijator u pregovorima za fer izbore

Ostavite komentar


  1. E moj Trifunovicu. Ti mislis da si pametniji od ostalih.E pa nisi ni najpametniji a ni najiskreniji. Tvoji postupci vode do opravdane sumnje da si vucicev trojan. Ili si pkleknuo pritiscima od strane pickoustog ili si samo prepotentna budala.

    1. Трифуновић од козе тражи да сачува купус. Постоје само два могућа разлога који би могли да објасне овај Трифуновићев позив. Један је да је Трифуновић глуп ко цигла. А, знамо да није глуп.

      1. A,ti tražiš od Djilasa,Jeremića i Boška da čuvaju državne pare…pa,ti si još gluplji od Trifunovića.Trifunović će izaći na izbore jer ima 6%,a vi nećete,jer ni “celzijus nema da preripite“,što reče Šojić.

    2. Sergej na putu Đorđa Vukadinovića. Boriće se do samog kraja do raspisivanja izbora sa Z.Živkovićem, a onda će se 45 dana otimati za mikrofon sa 92 lažne stranke.

  2. Ma šta kažeš: „Evropska unija može da pomogne u pregovorima“? Ta ista Unija koja ga je i ustoličila da pljačka i ponižava narod, dozvolila huliganu da radi šta mu bolestan um poželi, samo da prizna Kosovo !
    Marš bre, ti si trifunoviću običan vučićev pajac, pion Službe ! Sa diktatorom nema pregovora da se zakoni moraju poštovati i da mediji moraju biti slobodni.
    SAMOODBRANA I BOJKOT !
    A ti bahati i nekulturni trifunoviću prestani da se brukaš više podilaženjem vučiću i pokušajima da ga zaštitiš od skore propasti i zatvora ! Narod te je pročitao !!!

  3. Лепо је да буду избори поштени, ало они то већ не могу бити, јер је последњих седам година створенa таква клаима у друштву, пре свега у медијима, да су једноставно поштени избори немогућа мисија. Ту нам ни ЕУ, ни АВ, ни УСА ни СССР, па чак ни Велика Ангела не може помоћи. Али мене интересује сам чин обраћања, ових наших демократских перјаница европским телима. Нисам чуо од њих да су се обратили ЕУ и осудили нападе на Србе у Хрватској, покушаје отимања имовине у Црној Гори, или раније, убиство деце док су се купали на реци, кад су их покосили албански рафали, у Гораждевцу. Да није то повезно са летовањем. Пусти правду и принципе, треба летовати на Цресу и Брачу, јел тако госим Сергеј?

  4. Mogu pozicione i opozicine stranke da prodaju maglu u nedogled, ali dok nema tv debate na lokalnim televizijama između odborničkih kandidata, kandidata za predsednike opština, kandidata za gradonačelnika i kandidata za poslanika, a preduslov je promena izbornog sistema, nema slobodnih izbora. Izbor između zakucanih listi, što je izbor između predsednika stranaka, nisu nikakvi izbori i zasluženo doživljavaju bojkot. Nije nikakav uspeh ni da osvojiš 100% glasova od 50% izašlih birača, jer je to jasan znak da te pola građana države u kojoj si pobedio na izborima ne želi na čelu države.
    Ove nazovi debate, koje se po nekada održavaju na RTSu u Upitniku, nisu nikakve debate, jer nakon dset minuta preklapanja sagovornika svako pristojan promeni kanal. Kada već moram da plaćam pretplatu za RTS očekujem da budu bar malo profesionalni i omoguće mi da čujem mišljenje svih političara, a ne samo izglupavanja Martinovića i sličnih.

    1. Професионалност на РТС у?? То тренутно, једноставно није могуће. Онај њихов директор Васовић је скренуо пажњу на то још пре две године… А чим нема професионализма, нема ни напретка. Зато сад и зову телефонима, наше научнике по свету. Сваког понаособ. Тако ће ускоро морати да зову и хирурге, технологе, просветаре, инжењере, возаче…Мораће да зову и људе за РТС. Професионалце, као и свуда у свету. Ускоро неће имати ко да их снима и емитује, нарочито у 19.30. На тај термин су најосетљивији. У противном, већ следеће године, срушиће им се цео антисистем као кула од карата. Није проблем што ће се срушити, већ што ће их затрпати. Нарочито оне ближе врху. Њихов пад ће бити са веће висине, па самим тим и најдужи. Имаће довољно времена, тада, да увиде бар неке од својих грешака. А Србија је већ кренула преко Кајмакчалана… Поново. И вратиће се… Поново.

    2. Kakav Mekalister, kakvi bakraci.. Ne izlaziti na izbore dok god ima SNS batinsa i hordi, zatamnjenih dzipova koji su se bas setili da setaju po Mionici, Lucanima i ostalim varosicama na dan izbora-. valjda da razgledaju priirodne lepote Srbije. Nema izbora dok se ne napravi evidencija koliko je SNS zaposlio svojih clanova koji ce ,zajedno sa svojim porodicama, glasati za SNS, braneci tako svoje partijsko namestenje. To su kupljeni glasovi. Koliko ce zaposlenih u javnim preduzecima i drzavnim ustanovama , glasati za SNS iz straha. Ti glasovi su ucenjeni.Penzionerski glasovi za SNS su takodje rezultat straha.Mnogi misle da nije Vucica, ne bi bilo ni penzija kao da su one Vucicev poklon a ne steceno pravo koje je vodja bezobzirno uzurpirao jer „da nije Srbija bi bankrotirala, i ne bi uopste bilo penzija“. Samo bojkot, pa neka vladaju bez legitimiteta.Nisu mediji bili slobodni ni 90ih,u vreme Milosevica i Vucicevog ministrovanja, pa su oni izgubili izbore a DOS pobedio, tako da mediji nisu glavni problem i time se samo zamagljuje sustina jedne razgranate partokratske i autokratske vlasti.

      1. ’90.-tih DOS je imao podršku od EU i SAD a sad podršku istih ima AV jer je obećao priznanje Kosova.

  5. Sve je to u redu Sergej ali Mekalister već sedam godina toleriše Vučićevu despotiju u Srbiji i tek prošle godine je, malte ne kroz zbe procedio da stvari u Srbiji ne funkcioniraju. Brnabićka je ismejala taj iveštaj a Vučić se je zasekirao što je izveštaj uznemirio Brnabićku. Od Mekalistera ni traga ni glasa. Bojim se da ova tvoja hvale vredna inicijativa ne bude izigrana. Verovaću ako ti Mekalister odgovori, barem za 7 dana! U šta sumnjam!

  6. Kaze se da bi „EU morale…da osiguraju primenu svih sporazuma koji bi bili postignuti“. Sto znaci da bi EU morale biti potpisnici i garant, kontrolor sprovodjenja sporazuma. Odlicna ideja. Da se pokaze iskrenost EU koja je i inspirator i pokretac ovih pregovora. Podele u opoziciji po pitanju bojkota ce obesmisliti svaki bojkot izbora, a posledice bojkota bi bile teske za stranke koje bojkotuju izbore. Zahtevu Trifunovica treba da se pridruzi cela opozicija. Ukoliko bi se EU ogluzila o zahteve opozicije bojkot izbora bi bio jos legitimniji cin. Jer bi bilo potpuno jasno koliko je neiskrenosti u pozivima na izbore pod ovakvim okolnostima.

    1. Ti ćeš bote „Istinoljube“ daleko dogurati u Službi. Ti nisi običan bot, ti si super bot. Daleko ti lepa kuća !

  7. Vi ste mladicu usli pod punim gasom u opozicione vode. Cak ste i poveli sopstvenu istragu o udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu, obisli porodicu. I to je sve zaista za svaku pohvalu. A onda je u medijima osvanula kratka i stura vest o udesu vaseg vozila i izvesnim povredama vase saputnice. Od toga trenutka vi ste se promenili za 360 stepeni. Vase aktivnosti od tada do danas sve vise nalikuju na delovanje u korist aktuelnih vlasti. To deluje bas tako jer kome bi palo na pamet da pozove Mekalistera , osvedocenog provucicevca da arbitrira za „regularnost izbora.

    1. Pa prijatelju palo bi na pamet pripadniku Služe naravno ! Kao što je to bio Beli Preletačević, Služba se ponadala da može ubacivanjem pajaca Sergeja da postigne isti efekat. Ali ga je narod brzo pročitao jer je bahatiji, nekulturniji i glupši čak i od diktatora, huligana, hulje AvAv.
      Džabe je Sergeh kupovao odelo i kravate, brzo će nazad u pocepane farmerice kada Služba shvati da im nije od koristi.

  8. Tanak si ti dečko za politiku. Mišljah u početku da češ nešto uraditi sa strankom. ali kako vreme odmiče, vidim da nemaš kapacitet za to.Bolje se vrati glumi tu možeš dosta da ostvriš. Prijateljski pozdrav!!!

  9. „Pošto su se sve velike vladajuće i opozicione stranke saglasile za pristup Srbije u Evropsku uniju, po oceni Trifjunovića „jedino što ima smisla“ je da pristanu na ovaj format u kom bi EU bila medijator koji bi pomogao da se izbegne ozbiljna politička kriza.“

    Suludi predlog da pod plaštom EU samoproglašene „velike stranke“ bratski podele vlast i novac u zemlji i nastave da nas kradu i ponižavaju još 30 godina. Neće moći ove noći. Bićete oduvani svi koji učestvujete u organizovanju zločina. Bojkot je veliko čistilište.

  10. Mislim da je dolazak izaslanika EU veoma vazan, kao sto je bio i 1997 gpdine kada je Gonzales naterao Milisevica da donese lex specialis. To je bio pocetak njegovog kraja, posto je opozicija osvojila vlast u velikim gradovima i koristeci lokalne resurse uspela da neutralise uticaj sa rerublickog nivoa. Iako sada situacija nije ista, iam neke slicnosti. Ako Mekalister u ime EU natera Vucica da usvoji zahteve tima Protesta i primeni ih u predizbornom ciklusu, opozicija ima sanse da demantuje sve obmane vladajucih i glasace informise o stvarnoj prirodi rezima (izbori u Lucanima, Telekom-ova kupovina kablovskih operatora i slicno). Ukoliko vlast ne prihvati zahteve ili ih ne sprovede, pnda je krivica na njoj i EU ce jos jace podrzati opoziciju, a vladajucima nametnuti sankcije. Uostalom, davanjem sredstava koja su namenjena jacanju institucija EU je pomogla jacanju autikratskog rezima, a investicije iz EU zemalja su koriscene za mitinge stranaka na vlasti. Sada kada su u EU uvideli da ih je Vucic u vezi resavanja problema KiM ali i prikazivanjem stanja u Srbiji vukao za nos, spremni su da znacajno promene svoju poziciju i znacajnije podrze zahteve opozicije, posebno one koje je sacinio tim Protesta.

  11. Sto se tice narednih izbora tice po dosadasnjim aktivnostima vidljive su sledece stvari:Bojkot vise ne figurira kao realna opcija sa izgledima na nekakav uspeh,jer ce se izlaznost minimalno razlikovati u odnosu na prethodne izbore.Vidi se da ce dosta opozicionih stranaka i pokreta na njima ucestvovati,a za EU su sve stranke koje nisu na vlasti opozicione.Reper rezultatima su i Beogradski izbori cije rezultate znamo.Tako da je Djilas laka meta,i njegov apel za bojkot nema nekog odjeka u Vojvodini i centralnoj Srbiji,a i u Bg. je upitan.Mada on jedini i moze da prezivi bojkot,ostali ne.Kako god za medjunarodnu zajednicu sve ce biti u redu,i kod njih je izlaznost slicna i nebitna.

  12. Evo polako se javljaju za reč drugovi i drugarice. I kako se izbori približavaju sve će ih više biti – onih koji su za rešenje problema. Nisu se rešili 30 godina pa će pametnjakovići da ih reše za dve nedelje.Jedan je Jovo Bakić.

  13. Sergej je neostvareni umetnik, čovek, otac, sin, a sada i političar. Divan, promašen život.

  14. Da li EU treba svaki put kad Srbija izabere diktatora da izigrava nekog sudiju? To je volja naroda ove zemlje,i neka se nauči da trpi posledice svoga izbora.

  15. Ja kao član PSG sam za bojkot i nemam naneru da izađem na ove neravnopravne izbore.

    1. Zasto ste clan PSG… Segej je opozicija koliko i Ceda, Canak…

  16. Pa to što predlaže Sergej uopšte nije loša ideja sa stanovišta nasušne potrebe da se razveju iluzije o evropskoj demokratiji i politici priključenja. A posebno bi blagotvorno delovalo na militantne, „autentične“ salonske opozicionare koji bi voleli da dođu na vlast na talasu narodnog nezadovoljstva, obogate se na brzinu i onda odlepršaju na Instagram da odande sole pamet ovoj sluđenoj naciji. Srbija ima ozbiljan problem sa Vučićem ali suštinski taj problem nije problem što imamo Vučića već što nemamo opoziciju u kojoj bi većina građana prepoznala svoj interes. Tako nas jaši 15-20% najgorih sugrađana i budućnost nam kroji ološ makar se on predstavljao i kao građanska opozicija.

  17. Нема кризе и не треба нам медијатор, поготову не из земаља које су јасно показале своју злу намеру према нашој земљи 1999. године. Кризу индукује опозиција желећи да уз помоћ Запада обезбеди привилегије, како би се докопала власти, противно вољи српског народа. Уосталом, то смо већ имали прилике да гледамо и 2000. године пре петооктобарскиг пуча..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.