Trivan: Socijalisti će imati svog kandidata za gradonačelnika Beograda 1Goran Trivan Foto: FoNet/Zoran Mrđa

“Nema dileme da su dve vladajuće stranke donele odličnu odluku da se na parlamentarne i lokalne izbore ide sa odvojenim izbornim listama. I ja sam uvek smatrao da je lakše ostvariti dobar rezultat na ovaj način”, kaže za Danas Goran Trivan, član Predsedništva Socijalističke partije Srbije, komentarišući odluku SNS i SPS da na predstojećim izborima nastupaju odvojeno.

Trivan pojašnjava da će socijlalisti imati svoje kandidate svuda gde budu išli samostalno.

”To praktično znači da ćemo imati i svog kandidata za gradonačelnika Beograda. Još nismo odredili ko će to biti, ali radimo na tome. Malo smo zastali u svemu jer se čekala ova najvažnija odluka da li ćemo na izbore na jednoj ili dve izborne liste sa naprednjacima. Sada kada je to razrešeno otvoren je prostor za druge odluke i spunjavanje nimalo lakih procedura”, navodi Trivan.

Na pitanje koliko u krajnjem ishodu socijalistima može da šteti to što neće imati svog predsedničkog kandidata, sagovornik Danasa kaže da nije prvi put da da SPS nema svoj predsedničkog kandidata i da to znači da socijalistima neće biti prvi put da glasaju za nekoga ko nije član SPS.

“Ako se dogovorimo neće nam biti problem da podržimo kandidata Srpske napredne stranke, ali za mene je mnogo važnije da ne idemo na zajedničku listu, jer to je moglo da otvori mnoge komplikacije za SPS. Sve ovo drugo nisu pitanja koja mogu da naruše broj glasova koje imaju socijalisti. Sada će biti mnogo važnije koliko ćemi mi sami uključiti motore da izvedemo tu svoju kampanju na odgovarajući način i da insistiramo na pitanjima koja su važna za naše biračko telo -pitanje scijalne pravde, ekologije i kulture. Ako se tako budemo legitimiali u ovih par meseci do izbora to ćebiti odlično za SPS”, zaključuje, u razgovoru za Danas, Goran Trivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari