TS: Prekinuti sa zloupotrebom nacionalnih osećanja zarad političkih interesa 1Čedomir Jovanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Tolerancija Srbije osudila je napade na predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića i pozvala da se „prekine sa zloupotrebama nacionalnih i verskih osećanja zarad političkih interesa“.

Taj pokret navodi da jučerašnji incidenti ispred Narodne skupštine nisu pravo lice Srbije, i dodaje da sve domaće političke organizacije svojim osudama trebaju da dokažu da „nisu na strani onih kojima je nepodnošljivo sve što nije srpsko, kao i svaka ideja tolerancije, mira i zajedništva“.

„Nažalost, predugo tolerisanje svakakvih izliva nacionalizma, dizanje tenzija i produbljivanje međunacionalnih razlika nas je dovelo u situaciju da nekome padne na pamet da je postalo dozvoljeno nekažnjeno vređati svoje političke protivnike i najviše predstavnike zakonodavne vlasti čak i na nacionalnoj osnovi“, navodi se u saopštenju.

Tolerancija Srbije je deo izborne liste „Čedomir Jovanović – Koalicija za mir“, u čijem su sastavu Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca i Vlaška narodna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari