Turajlić: Zašto predsednik misli da Srbi nisu cenili sebe

Sagovornici Danasa komentarišu izjavu šefa države, povodom desetogodišnjice SNS, o vraćanju samopoštovanja

Ostavite komentar


  1. Iz dana u dan sve sam depresivnija, stres ubija, a koliko nam je dobro osmišljen zdravstveni sistem nikako da zakažem kod specijaliste koji bi mi dao pravu dijagnozu i adekvatnu terapiju. Šta reći, dete ima znanje na koje sam ponosna, lepo napreduje u firmi, ali ne u Srbiji. Moje dete neće živeti ovde, pobeglo je od ovog zlatnog doba. Moji unuci neće se roditi ovde, neću moći da skoknem do njih, da im kupim igračku i pružim kada poželim, da ih zagrlim, poljubim, pomognem da nuče da sede, pomognem kada pružaju prve korake…Vučiću, hvala ti veliko za sve, molim te, nemoj više da činiš za nas, dovoljno si učinio.

    1. Svaka čast za kiomentar. Slažem se sa svakom Vašom rečju, a jedino dodajem da u ovim godinama žalim svakog dana, svake sekunde što nisam otišla iz Srbije. Deci sam ostavila u amanet da to izgovore i nad mojim grobom, prenesu taj moj lični žal zbog pogrešne odluke

    2. Draga gospodjo, mislim da je vlasti u interesu da bas te mlade i pametne protera. Nema za njih mesta ovde…

    3. Золофт једну до две таблете ујутру у одређено време. Не делује тренутно. Мора се узимати пар дана. И никако прескакати.Резултати фантастични. Напомена мозак у том случају престаје лучити допамин, јер га има у крви путем оралног уноса.

  2. Izjava uopste nije besmislena, nego potpuno tacna, posle brojnih poraza koje smo doziveli na svim poljima samopouzdanje naseg naroda je bilo potpuno uruseno, a tacno je da se u poslednje vreme situacija popravlja, a samim tim i samopouzdanje naroda

    1. Dok ovakvi „primerci“ nikad nece otici, zivece na nas racun i njihova pokoljenja, Mozda jednog dana budu odgovarali za svoje postupke. Mada mrka kapa, do tada cemo nestanemo ko narod….

    2. Da, samopouzdanje nam je srušila trenutna politička „elita“ još devedesetih godina i još se nismo oporavil od tog perioda, a ne smem ni da zamislim koliko će nam trebati posle ovog „zlatnog“!

  3. Iz dana u dan sve sam depresivnija, stres ubija, a koliko nam je dobro osmišljen zdravstveni sistem nikako da zakažem kod specijaliste koji bi mi dao pravu dijagnozu i adekvatnu terapiju. Šta reći, dete ima znanje na koje sam ponosna, lepo napreduje u firmi, ali ne u Srbiji. Moje dete neće živeti ovde, pobeglo je od ovog zlatnog doba. Moji unuci neće se roditi ovde, neću moći da skoknem do njih, da im kupim igračku i pružim kada poželim, da ih zagrlim, poljubim, pomognem da nuče da sede, pomognem kada pružaju prve korake…

  4. Nama koji imamo bilo koju vrstu državne službe dešava se to da smo suočeni sa tim da aktivno podržavamo tabor sadašnje vlasti, ili se suočimo sa realnom mogućnošću gubitka posla, premeštanja na gore redno mesto ili nekog trećeg šikaniranja. I sve više ljudi pristaje na to, jer ne vide alternativu. Pri tome se ovi nadri-stručnjaci bahate na rukovodećim radnim mestima. Ja od toga nikako ne mogu da osetim veće samopoštovanje.

    1. Г. Боро у потпуности вас разумем. Некада су моралне дилеме теже него материјалне. Ипак замислите како је већини која ни то што ви имате нема. За утеху ако је историја учитељица живота. Онда је логично да ће овакав систем временом сам себе појести. Фашизам и комунизам су се тако завршили. Е сад у случају комунизма а како видим и наше реалности остаје проблем бар две изгубљене генерације.

  5. Srbi, ali i svi gradjani Srbije ne cene sebe i izgubili su svako samopostovanje kad su dozvolili da ih
    deceniju tiranise ,pljacka i ubija Milosevic sa satrapima,kad su izmedju Tadica i Tome izabrali Tomu Diplomu,kad su dozvolili da im premijer pa predsednik bude Vucic koji samo zna da vredja i ponizava svakog ko se usudi da misli drugacije od njega i njegovih poltrona,kad su dozvolili da im Jorgovanka zvana Cica bude guvernerka ,Dr.Nesa ministar policije a tata glavni izvoznik oruzja za Saudijsku Arabiju koja u ambasadama ubija i tranzira neistomisljenike,kad mu Grcic,zvani pecenjara pored vrsnih elektroinzenjera drma EPSom,keramicar BIAgencijom,Darko Glisic Kolubarskim okrugom a usput kadrovise u Krusiku itd. Izgubili smo svako samopostovanje kad smo dozvolili da nam predsednik sa svakom konferencijom za stampu vredja zdrav razum,zamenjuje teze,koristi argumentum ad hominem,svadja se do podne sam sa sobom a od podne-sa citavim svetom.Postali smo slabici i kukavice, okovani strahom, kao da imamo nesto da izgubimo u ovoj drzavi sa ovakvom vlascu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.