U Beloj kući danas počinje dvodnevni sastanak delegacija Srbije i Kosova

Ostavite komentar


  1. Najzad svi pocinju da nazivaju stvari pravim imenom. A da se stvari ne prikrivaju iza laznih naziva. Pregovori Srbije i Kosova su zaista pregovori Srbije i Kosova, a nisu nikada bili, niti ce biti „dijalog Beograda i Pristine“ (kao da je Vesic seo u kafanu sa nekim pandanom iz gradske samouprave Pristine, da procaskaju o jarbolu i metrou….)

  2. Saljem nekoliko pasusa iz dugackog Komentara, sa kojim sam 2008. godine konkurisao za novinarsku Nagradu Lorenzo Natali, na njihov poziv. Vidi se da je i sada aktuelan, ali su srpski politicari drugi.
    Citiram:
    Amerikanci su i sami svesni da 17. februara 2008. godine nisu ostvarili trajni mir na Balkanu, a nisu ni hteli. Celoj Evropi, EU, Balkanu i samoj Srbiji je u interesu da Srbija sto pre udje u EU. Nazalost, Amerikanci nas prosto guraju u narucje Rusije. Oni ulaze u novi “hladni rat” sa Rusima, da bi podstakli posustalu privredu i zauzeli sto bolje pozicije na Bliskom istoku pred energetsku krizu. Najvazniji ruski politicari (visoki KGB-ovi funkcioneri) zele da povrate ugled vojne velesile A kategorije kod ostalih drzava bivseg SSSR-a i u Kaspijskom regionu. Vec godinama i jedni i drugi koriste pojedine srpske politicare u tom “ratu za naftu”. Najsmesnije i paradoksalno je da Amerikancima u tome pomazu bas oni, koji se non-stop javno bune protiv americke politike?! Pocevsi od Milosevica, Mire Markovic, Seselja, pa do Tome Nikolica, Velje Ilica i Kostunice.

    Evropa, EU, Balkan i Srbija moraju prvenstveno stititi svoje interese, pa tek onda americke ili ruske. EU ne odgovara da ulozi milijarde dolara u novi “hladni rat” i kupovinu americkog “raketnog stita”. Najvece firme iz Kine, Japana, Juzne Koreje i Indije postepeno preuzimaju evropsko trziste i hvata ih panika zbog toga.
    Moj komentar na B92 od 17. februara 2008. godine na clanak: “Kosovo proglasilo nezavisnost” je oborio apsolutni rekord na B92 sa 2.248 preporuka citalaca i ja sam veoma ponosan zbog toga. Istog dana su ga samoinicijativno objavili Blic Online, B92 Blog i Forum-Index.hr (iz Hrvatske?!), sto se moze proveriti na njihovim sajtovima. Citiram ceo komentar:

    “Mnogo puta sam se upitao gde je kraj srpskoj propasti. Odnosno, kada cemo udariti u dno i krenuti navise, ka spasenju. Dva miliona Srba je poginulo u ratovima i na raznim stratistima u poslednjih sto godina, uglavnom na strani saveznika. Zahvaljujuci zverstvima “patrijota” u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu – proglaseni smo zlocinackim narodom, koji treba kazniti i poniziti. Japanci su “progledali” tek posle druge atomske bombe, Nemci kada su saveznici raskomadali Nemacku, a mi nismo ni posle hiper inflacije i bombardovanja, cak ni posle Petog oktobra.

    Danas smo na pravoj prekretnici. Da se vratimo u Cetvrti oktobar, konacno posvadjamo sa Amerikancima i pojedinim drzavama EU, okrenemo Rusiji i Kini i postanemo pravi cir na Balkanu, sa svih strana okruzen NATO-paktom. Druga je, da se malo javno pobunimo zbog gubitka te svete zemlje, isplacemo, pomolimo Bogu, pokajemo zbog srpskih zlocina i da vec za nekoliko dana krenemo u oporavak Srbije. Za prvu alternativu su se zalagali Slobodan Milosevic, Mira Markovic i njihovi istomisljenici i tajkuni. I zbog nje su ubijali, granatirali, palili, proterivali, silovali, a rezultat se vidi. Medjutim, njih dvoje i njihovi politicki prijatelji nisu danas na vlasti, bar zvanicno.

    Zato se javno obracam svim demokratski orijentisanim ljudima Srbije, a najvise Tadicu i Kostunici. Srbija je na prekretnici, a od vas dvojice najvise zavisi kojim putem ce nastaviti. Mozete je spasiti, ili unistiti. Ako je spasite, zasluzujete svo postovanje, koje imaju najveci srpski velikani. Ako dozvolite da se unisti, tu je kraj DOS-a i demokratije. Peti oktobar vise ne postoji. Gotovo je sa lazima i praznim obecanjima.
    Boza Bogdanovic, Bor
    (Boza Bogdanovic, 17. februar 2008 09:21)
    Broj preporuka 2.248 (zavrseno citiranje)

Ostavite komentar


Politika

Vladimir Orlić: RTS i RTV su pristrasne 5

Vladimir Orlić: RTS i RTV su pristrasne

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, koji je prisustvovao današnjem sastanku poslaničkih grupa sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić i rukovodstvima javnih servisa, izjavio je da su iskazali nezadovoljstvo pristrasnim načinom na koji Radiotelevizija Srbije (RTS) i Radiotelevizija Vojvodine (RTV) prate rad vladajuće partije

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.