Meho Omerović, potpredsednik Sandžačke demokratske partije, potvrdio je za Danas da vodi razgovore s predstavnicima Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina. „Sandžačka demokratska partija hoće da razgovara samo o normalizaciji odnosa, smirivanju strasti, vraćanju mira i bezbednosti građanima Sandžaka, o njegovoj budućnosti.

Meho Omerović, potpredsednik Sandžačke demokratske partije, potvrdio je za Danas da vodi razgovore s predstavnicima Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina. „Sandžačka demokratska partija hoće da razgovara samo o normalizaciji odnosa, smirivanju strasti, vraćanju mira i bezbednosti građanima Sandžaka, o njegovoj budućnosti. To je za nas prioritet. Nećemo da razgovaramo o podeli vlasti. Posle svega što se događalo u poslednje vreme, znamo da proces pomirenja neće biti ni brz ni jednostavan. Naša partija će učiniti sve da se Sandžak što pre ekonomski oporavi, jer je to najvažniji uslov za normalizaciju političkih prilika i odnosa u Sandžaku“, prokomentarisao je Omerović priče da se pod okriljem ambasade Turske u Beogradu odvijaju pregovori između dve najjače bošnjačke partije – SDA Sulejmana Ugljanina i SDP Rasima Ljajića. Potpredsednik SDP tvrdi da će njihovi opštinski odbori samostalno odlučiti s kim će praviti skupštinske većine i formirati lokalnu vlast i naglašava „svesni smo da nas čeka veliki posao, ali SDP je spremna da preuzme odgovornost za vođenje opština u Sandžaku i obezbedi bolji život svim građanima“. Na poslednjim lokalnim izborima koalicija Za evropski Novi Pazar, koju predvode SDP i DS, osvojila je 23 od 47 odborničkih mandata, a Ugljaninova Bošnjačka lista za evropski Sandžak 18. Za formiranje skupštinske većine potrebna su 24 mandata, pa formiranje nove lokalne vlasti u Novom Pazaru zavisi od Jedinstvene srpske liste koja je osvojila šest mandata.
Vranje – Vladajuću koaliciju u Vranju činiće SPS – NS, DS i G17 plus, partije koje će imati 41 od 65 odbornika, dok će u opoziciji biti 16 odbornika SRS i osam iz DSS-a, potvrđeno je juče našem listu. U pregovorima oko konstituisanja lokalne vlasti koalicija SPS – NS je u Vranju potpisala pretkoalicione sporazume najpre sa DSS i SRS, a potom i sa DS i G17 plus. Nakon prekjučerašnje odluke Glavnog odbora vranjski socijalisti su aktivirali sporazum sa proevropskim partijama sa kojima će vršiti lokalnu vlast. Našem listu je potvrđeno da su predstavnici koalicije SPS-NS,DS,G17 plus u Vranju vrlo jednostavno postigli dogovor o podeli lokalnih funkcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari