U Kragujevcu održan 16. protest: Očekujte dugu borbu protiv nepravde 1Foto: Facebook / Počelo je #KG (arhiva)

Građani nezadovoljni aktuelnom vlašću održali su 16. protest „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu šetnjom centralnim gradskim ulicama, na kome je ocenjeno da predstoji duga borba protiv nepravde u društvu.

Posle okupljanja kod Robne kuće „Beograd“ u 18 časova demonstranti su se uputili ulicom Nikole Pašića i Aleksandra Prvog Karađorđevića do Đačkog trga, kod Prve gimnazije.

Članica odbora protesta Stanislava Staša Pavlović je rekla da su se i danas, uoči Uskrsa, građani okupili na protestu da na dostojanstven način iskažu da ne živimo dobro.

„Naši protesti će biti dugi, pred nama je težak triatlon, borba u kojoj moramo svojim ličnim primerom sticati prijatelje i saveznike i pobediti nepravdu zbog koje smo na ulici“, rekla je Pavlovićeva.

Dodala je da će se u toj borbi stvarati vrednosti za sve gradjane „i one koji su sa nama, ali nisu ovde uz nas i za one koji su samo naizgled na suprotnoj strani“.

„Jer, nema više strana, samo je jedna, a ona se zove Srbija, naša zemlja“, rekla je Pavlovićeva.

Ona je najavila da će se protest u Kragujevcu nastaviti i naredne subote.

Od kada se održavaju protesti “ Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu večeras je učestvovao najmanji broj građana, oko 150.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari