U nedelju u ponoć ističe rok za podnošenje izbornih lista za lokalne izbore 2. juna 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će u Beogradu i u 66 drugih lokalnih samouprava biti održani 2. juna ističe danas u ponoć.

Kako je ranije za agenciju Beta izjavio predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Beograda Zoran Lukić, na izborima 2. juna građani će glasati na 1.265 biračkih mesta, odnosno 85 više nego na prethodnim izborima kada ih je bilo 1.180.

On je naveo i da će konačan broj birača biti utvrđen tri dana pred izbore.

GIK je do sada za izbore za Skupštinu grada Beograda proglasio osam izbornih lista.

To su liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, lista „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek!“, i pod rednim brojem tri je lista grupe građana „Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić“.

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista „Grupa građana – za zeleni Beograd – kada ako ne sad – dr Dejan Žujović“ i pod rednim brojem pet izborna lista „1 od 5 miliona – Beogradski front – ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik“.

Kao šesta proglašena je izborna lista „Biramo Beograd – Dobrica Veselinoć – Miloš Pavlović“, pod brojem sedam je lista „Mi – snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ i kao osma proglašena je „Narodna lista – Ključ za pobedu“.

Pored izbora za Skupštinu grada Beograda, Beograđani će glasati i za odbornike u 17 beogradskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari