U novom sazivu Skupštine Čačka isti predsednik kao i u prethodne četiri godine 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Igor Trifunović ponovo je izabran za predsedika Skupštine Čačka na današnjoj konstitutivnoj sednici.

On je tu funkciju obavljao i prethodne četiri godine.

Za zamenika predsednika Skupštine Čačka izabran je Aleksandar Maksimović (SNS) koji je u prošlom skupštinskom sazivu bio šef odborničke grupe SNS, a za sekretara Skupštine ponovo je izabran Miroslav Petković (SNS) koji je i u prošlom sazivu obavljao tu funkciju.

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najstariji odbornik bivši košarkaš čačanskog Borca i repreznetativac Radmilo Mišović (SNS).

On je izjavio novinarima da će nakon konstitutivne sendice podneti ostavku na mesto odbornika kako bi, kako je rekao, na njegovo mesto došao neko mlađi.

„Ipak smatram da na moje mesto treba da dođe neko mlađi. Ja ću se gradonačelniku (Čačka Milunu) Todoroviću, koji mi je ukazao poverenje i zbog koga sam pristao da budem na listi SNS, pomoći na drugi način, ukoliko ta pomoć bude potrebna“, rekao je Mišović.

Skupštinsku većinu u Skupštini Čačka čini lista SNS, koja ima 54 odbornika i lista Socijalističke partije Srbije i Jeidnstvene Srbije (SPS-JS) koja ima devet odbornika.

U opoziciji su Nova Srbija sa pet odbornika, Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS) sa četiri, Grupa građana „Čačak je naš“ sa dva i Stranka Rusa Srbije sa jednim odbornikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari