U Starom Grackom napadnuta deca srpske nacionalnosti 1

Tri osobe srpske nacionalnosti su povređene u sukobu sa Albancima i usled intervencije policije u selu Staro Gracko, pored Lipljana, javlja dopisnik RTS-a.

Kako prenosi RTS svi povređeni su iz porodice Matović. Najstarija Gorica kaže da je grupa Albanaca dobacivala njenoj snaji i komšinici dok su u selu šetale decu.

Povređenima, među kojima je i beba, lekarska pomoć je ukazana u Lapljem Selu. Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj. Policija je u stanicu policije privela jednog Albanca i jednog Srbina.

Staro Gracko je naselje u opštini Lipljan, a šira javnost za njega je čula kada su pre 19 godina, 23. jula albanski teroristi ubili 14 žetelaca na njivama.  

Đurić: Sponzori tzv. nezavisnosti KiM stvorili čudovište

Cela Srbija je zgrožena divljanjem nad Srbima u seriji incidenata prethodnih dana, u kojima ni prognanici, ni starosedeoci, ni deca, čak ni bebe nisu pošteđeni, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagujući na najnoviji napad koji se dogodio na Kosovu, u selu Staro Gracko.

„Zgroženi smo i ćutanjem nadležnih međunarodnih političkih i bezbednosnih institucija na terenu povodom talasa nasilja prema Srbima, i to produbljuje nepoverenje u namere dela međunarodne zajednice u pokrajini, naveo je Đurić..

Đurić je naveo da su Srbi u Starom Grackom, koji su postali simbol stradalništva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, danas ponovo bili žrtve šovinizma i histerične mržnje, a tome su asistirali oni koji se lažno predstavljaju kao čuvari reda, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„Napadu na srpsku decu i njihove roditelje pridružila se policija, čija je neselektivna i prekomerna upotreba sile dovela do povređivanja troje srpskih meštana, među njima i jedne bebe, što je u pravom svetlu pokazalo prirodu lažne države Kosovo, dodao je Đurić.

„Sponzori takozvane kosovske nezavisnosti stvorili su čudovišnu tvorevinu u kojoj policija suzavcima interveniše protiv dece. 

Upozoravamo i Prištinu i one u međunarodnoj zajednici koji tolerišu zločinstva albanskih ekstremista da Srbija neće tolerisati nasilje nad srpskom, ili bilo čijom decom. Mi želimo da mlade generacije u regionu poštedimo užasa kojima smo svi bili svedoci pre samo dve decenije, ali da bi mir i razum prevladali potrebne su dve strane“, zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari