“U vazduhu se oseća albanska istorija”: Edi Rama okačio na Fejsbuk fotografiju iz Prizrena 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Premijer Albanije, Edi Rama je danas posetio Prizren i na svom Fejsbuk nalogu objavio fotografiju sa suprugom i sinom i napisao da se „u vazduhu oseća albanska istorija“.

– Prizren vam uvek pruža posebno zadovoljstvo; Albanska istorija koegzistira u vazduhu koji udišu i ljudi imaju veliku energiju gde god da pogledaju, napisao je Rama.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić reagovao je na izjavu albanskog premijera i upitao je dokle će albanskim političarima biti dozvoljeno falsifikovanje istorije.

Ministar Dačić za Tanjug kaže da Rama zaboravlja, previđa ili, kako kaže, namerno prećutkuje da je reč o glavnom gradu Srbije iz vremena cara Dušana i Uroša u 14. veku, kako su ga vekovima zvali carskim gradom ili srpskim Carigradom. Gradu u kome je, podseća Dačić, do pre 24 godine živelo više od 10.000 Srba, a u kojem danas živi jedva dvadesetak.

„U vazduhu se danas u Prizrenu može osećati samo etničko čišćenje i genocid nad srpskim narodom i ideja velike Albanije. Dokle će albanskim političarima biti dozvoljeno falsifikovanje istorije?“, upitao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari