U zgradi Ministarstva spoljnih poslova otvorena knjiga žalosti povodom smrti ambasadora Olivera Antića 1Foto: MSP

Povodom smrti ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića u zgradi Ministarstva spoljnih poslova otvorena je Knjiga žalosti. Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković upisao se danas, navodeći da je ambasador Antić bio istaknuti patriota i rodoljub, bez suzdržavanja i kalkulisanja, uvek i na svakom mestu spreman da brani narodne i državne interese.

Antić je, prema rečima Selakovića, kao profesor građanskog prava bio pragmatičan i racionalan, sa ozbiljnim osećajem za primenjivost, i umeo je vanredno dobro i da piše i da govori i da misli.

„Oliver je dao poseban doprinos unapređenju naših odnosa sa Portugalijom, a prijateljstvima koja je stvarao veoma zapaženo je u tamošnjoj javnosti jačao ugled naše zemlje i uklanjao stereotipe smišljeno i zlonamerno širene tokom smutnih i teških 90-ih godina prošlog veka“, naveo je Selaković, a prenosi pres služba ministarstva.

Poštovaoci ambasadora Antića moći će da se u knjigu žalosti upišu u utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova, u zgradi Ministarstva spoljnih poslova (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom), a biće otvorena i elektronska knjiga žalosti na adresi: [email protected].

Ambasador Oliver Antić preminuo je 18. februara u Lisabonu, a kako naode iz ministarstva on će biti sahranjen u Lisabonu u petak 25. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari