U Zvečanu situacija nešto mirnija, ali i dalje napeto 1foto FoNet/KosSev

U Zvečanu je situacije trenutno nešto mirnija, ali je i dalje napeto. Napetost se oseća i u Kosovskoj Mitrovici, kaže za Danas profesor koji živi u Zvečanu, a radi u jednoj školi u Mitrovici.

On potvrđuje da su osnovne i srednje škole u Kosovskoj Mitrovici danas prekinule rad iz bezbednosnih razloga nakon što su se oglasile sirene za uzbunu, a roditelji mlađih učenika su pozvani da dođu po decu.

Naš sagovornik kaže da se u vazduhu još oseća miris od šok bombi i suzavca koje su ispaljeni kada su okupljeni građani pokušali da spreče ulazak novoizabranog gradonačelnika u zgradu opštine Zvečan.

– Ne znam šta je bio cilj, da li da uđe ili da se postavi zastava Kosova na zgradu opštine, to niko ne zna. Policija se sada povukla, povukli su se i ljudi, ali je i dalje napeto – opisuje trenutnu situaciju u Zvečanu.

Podsetimo, više desetina pripadnika specijalne policije stiglo je džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na ulazima u zgrade okupljeno je na desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština.

Kosovska policija saopštila je da “pomaže novoizabranim gradonačelnicima da ostvare pravo na rad u zvaničnim opštinskim zgradama“.

O situaciji na severu KiM čitajte u našem BLOGU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari