UG "Srpska liga" podržava kandidaturu Srđana Škora za predsednika Srbije 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Udruženje građana „Srpska liga“ saopštilo je da pruža punu podršku Srđanu Škoru na predstojećim predsedničkim izborima.

„Srpska liga“ podseća da je to udruženje osnovano od izvornih vlasnika, tj. naslednika onih kojima je imovina oteta nakon Drugog svetskog rata od strane komunističkog režima.

„Glavni odbor UG „Srpska liga“ doneo je jednoglasnu odluku da stane iza kandidature gospodina Škora u punom obimu i sa kompletnim kapacitetom koji imamo. Osamdeset hiljada porodica oštećenih u procesu restitucije već decenijama traga za političkom opcijom koja će nas pre svega razumeti i saslušati. U gospodinu Škoru smo prepoznali iskrenost, a zatim volju i želju da se uključi u ispravljanje jedne od najvećih istorijskih nepravdi koja se desila našem narodu“, navode u saopštenju i pozivaju sve građane Srbije da se aktivno uključe u kampanju.

„U njemu smo prepoznali čoveka koji se zalaže za iste vrednosti kojima smo mi okrenuti. Promena celokupnog političkog i vrednosnog sistema, vladavina prava i pravde, borba protiv korupcije na svim nivoima, suprotstavljanje nepotizmu i stranačkom zapošljavanju, zaustavljanje odlaska mladih iz zemlje, povratak dijaspore, sprečavanje otimanja imovine, rešavanje pitanja ukradenih beba, promena skandaloznog zakona o restituciji“, dodaju iz Udruženja građana „Srpska liga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.