Ugljanin: SDA Sandžaka donela odluku o ostavci predsednika opštine Tutin 1Foto: N. Kočović

Najviši organi SDA Sandžaka doneli su odluku da Salih Hot, predsednik tutinske opštine, podnese neopozivu ostavku na tu funkciju, rekao je  predsednik te stranke Sulejman Ugljanin.

Ugljanin je rekao da je njegova partija odluku donela radi „usaglašavanja datuma održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora“.

Podsetio je na nestavilnu skupštinsku većinu u tutinkom lokalnom parlamentu i na zahtev, od pre godinu dana, koji su Hot i odbornici SDA Sandžaka, uputil republičkim vlastima tražeči uvođenje privremenih mera, ali to „zvanični Beograd nije usvojio“.

– Ucenjivanje jednog odbornika jedne, druge ili treće odborničke grupe obesmislilo je politički život u Tutinu. Onemogućeno je bilo da se pokrenu bilo kakvi ozbiljni strateški razvojni projekti – ocenio je lider SDA Sandžaka i dodao da su. nakon najave da će parlamentarni izbori biti 17.decembra, stranački organi „u skladu sa postiojećim aktivnim propisima države, našli način kako ds obezbede zakonsku formu da nadležmi državni organi raspišu i lokalne izbore u Tutinu zajedno sa parlamentarnim“.

Salih Hot je zamenik predsednika SDA Sandžaka. Funkciju predsednika tutinske opštine obavljao je od septembra 2020.godine i to mu je prvi mandat.

Ugljaninova stranka je na vlasti, u opštini Tutin, od 1996.godine. Sve do lokalnih izbora, pre tri godine, imala je apsolutnu većinu u lokalnoj skupštini. Na poslednjim izborima, ta stranka je osvojila 18 odborničkih mandata, pa im je tanku većinu omogućio jedini predstavnik SNS, Z koaliciju je, zatim, sa dva odbornika, ušla Sandžačka demokratska partija (SDP), kad je i ta koalicija propala, novu su pravili SDA, SDP i odbornici Grupe građana „Tutin na prvom mestu“.

Pokušaji da se sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) napravi nova vladajuća većina, posle nekoliko meseci su propali, pa se na vlast vratila stara koalicija sa SDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari