Ugljanin se ne izvinjava LGBT populaciji ni posle opomene Poverenice za zaštitu ravnopravnosti 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin nije se izvinio LGBT populaciji ni posle opomene koju je dobio od Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković.

Nije ispoštovao zakonski rok od 30 dana da se javno izvini pripadnicima te grupacije, koju je uvredio u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore ove godine.

Ugljanin je, u martu ove godine, rekao da je njegova partija “godinama radila program o istopolnim zajednicama sa svim ciljnim grupama i niko nije pokazao interesovanje za to pitanje”.

– Čuli smo jedino od jednog zemljoradnika, odnosno stočara, koji nam je rekao “mi stočari za to jedino znamo kod stoke, kad jedna krava počne da skače na kravu ili bik na bika, mi hitno prodamo po nižoj ceni mesarima za meso, jer to na pijaci niko neće da kupi. Prodamo po daleko nižoj ceni nego što košta normalna hrana” – ovako je svoju tvrdnju obrazložio Ugljanin i ocenio “da je taj stočar našao formulu  za to pitanje”.

Poverenici Janković je saopštila da je predsednik SDA Sandžaka tom izjavom povredio odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.

“Sulejmanu Ugljaninu je preporučeno da preduzme sve neophodne mere kako bi se uklonila sporna izjava sa Jutjub kanala, da uputi javno izvinjenje pripadnicima LGBT populacije i da se sastane sa predstavnicima jedne organizacije civilnog društva koja se bavi zaštitom prava LGBT osoba kako bi ubuduće vodio računa i pridržavao se propisa o zabrani diskriminacije”, stoji u saopštenju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Na saopštenje nema reakcija iz SDA Sandžaka, niti je javnosti poznato da li je Ugljanin uputio izvinjenje onima koje je uvredio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari