Ugovor koji je usvojila opozicija će biti dat narodu na potpis?

Kako će dokument koji je usvojila opozicija uticati na demonstracije

Ostavite komentar


    1. Sa ovima sa slike cisto sumnjam da ce neko u ime naroda to da potpise. Osecamo se prevareni

  1. Svi koji su se plasili zakona o poreklu imovine, presli su u SNS iz tada vladajuce stranke, za ocekivati je da ce ponovo pokusati da prelete u novu vladu kada bude formirana, ali tu ih ceka lustracija. Zakon o poreklu imovine ce konacno biti donesene i svi koji su se ,,OVAJDILI, na vlasti bice procesuirani.

    1. Znaju da ne uzivaju nrko poverenje gradjana, a sada jos primaju svakog u Savez

  2. Potpuno je pravo svakoga da kritikuje određeni dokument. Međutim, ne smemo da zaboravimo da u ovom trenutku je jedini cilj smena vlasti i oporavak državnih institucija. Energija protesta je sjajna, kao i način organizovanja. Vrhunac uspeha protesta je SNS-ovo žrtvovanje sopstvenih funkcionera, što znači da se pojavila određena kritički nastrojena masa od koje se strepi. Međutim, potrebno je tu energiju usmeriti dalje, a to znači ili radikalizaciju (što će sigurno smanjiti broj učesnika i može da naiđe na ogromnu osudu) ili podrška određenoj političkoj opciji. Ako smo i dalje za miran način borbe, mislim da treba da prevaziđemo sva pitanja koja nisu spomenuta u dokumentu i usredsredimo se na povratak demokratije i slobode.
    NAS JE IPAK VIŠE!

  3. E, pa Zorána, i ti si bila sa njima dok; „to nisu zeleli“, pre nego sto si preletela Vucicu sa cijom ekipom to isto radis?!

  4. Nesto su slabo opisali lustraciju u tom dokumentu a to je najbitnije za promenu sistema, nema normalne lustracije bez otvaranja dosijea tajnih sluzbi. Dousnici BIA i dalje rade u drzavnim institucijama, na primer u bibliotekama i fakultetima, prave propagandu protiv politicki nepodobnih, okrecu ljude protiv nekog, pokusavajy da te nameste da te izbace iz biblioteke i slicno, dakle, ucestvuju u uznemiravanju, stvaranju konflikta pa i hapsenja, pravili su propagandu protiv Djindjica, itd. Osim toga, otvaranje dosijea bi obezbedilo da intelektualci koji su saradnici BIA ne dodju na vlast citavih godinu dana.

  5. Dali su obecanje o bokotu ako se ne promene uslovi ali nemoj da se misljenje promeni ako se izbori raspisu pa se isposvadjaju trazeci lidera medju sobom i da pomisle kako bi osvojili procenat da ucestvuju u vlasi.Samo principijelnost i postovanje sopstvenog dogovora moze dati rezultat.Mnogo dogovora i zakljinjanja je bilo i na kraju ostane isto,juris na vlast i sve se zaboravi.Ako drze se dogovora do izbora nece mozda i doci a oni ne mogu da izdrze ciklus od 4 godine i moralo bi doci do pozitivnih ustupaka.Samo cvrsto.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.