Ujedinjena demokratska Srbija: Brojke ne lažu

U proteklih pet godina pomoć Evropske unije Srbiji i njenih država članica ponaosob izniosila 1, 8 milijardi evra

Ostavite komentar


  1. Ovi nasi politicari, sve jajara do jajare, ko ce gde pare za sebe da nabaci, i to ti je. Ne navijam ni za koga, i pripadam generaciji koja je zivela u slobodi kako god je danas ismevali, ali da ne nabrajam vec poznate kvalitete…Kako se danas niko od nasih `predstavnika naroda` ne seti da pokrene pitanje nadoknade stete od bombardovanja, drugovi i drugarice iz stranaka nikakve donacije ni pomoci kako ih lepo formulisu ne mogu da izbrisu stetu od sigurna bar 100 x vece cifre koju smo primili do sada. Ali nasi mozgovi su navikli da plake preformulacije, kao sto se danas penzije daju, i isplacuju, a ne duguju penzionerima jer je to njihova akumulirana stednja tokom rada, nije nikakva socijalna ili dobrovoljna kategorija? Tako se i razigrane stranke utrkuju sa podacima o saradnji sa kim bre…sa nekim ko nam je na glavu izbacio 100 x vise uranijuma nego na Japan prvi put?? Ima li u opste danas u Srbiji bar jedog Gavrila Principa, da bar kaze notornu istinu tog agenturi koja je isplanirala nase unistenje. Zasto bi mi sami to uradili na njihovo zadovoljstvo. Da , gospodo drugovi i drugarice, Srbiji na ime unistenja zemlje zlikovci s kojima nesto kao pregovaramo duguju pre svega zivote, a onda i nemerivo mnogo bezvrednih usa dolara, to je jedina tema razgovora po mom razumevanju interesa Srbije!?

  2. Ako je EU najveci trovinski partner Srbije,ako je ona i najveci donator,ako spas Srbije zavisi od povezivanja sa EU,ako je vecina banaka u Srbiji iz EU,ako svi ekonomski migranti koji rade u zemljama Evrope redovno salju doznake,ako je zemlja okruzena NATO,sta je onda Vucic NASAO kod Putina,Sija,Orbana i Erdogana i vuce ih za rukave da nam pomognu?
    Nasao je model autoritarne i dozivotne vlasti.
    Zasto Vucic i pored iznetih podataka hvali Kinu,ako se zna da i avione koji dolaze iz Kine placa EU?
    On to radi da bi zadovoljio svoje biracko telo koje je antievropsko,rusofilsko,desnicarsko, ekstremno i radikalsko ,koje se kalilo u ratovima i zlocinima 90-tih.

    1. izbegavam da budem lican, ali na ovakav magareci tekst moram…liku je deo birackog tela ratno-zlocinacki, za koga god taj deo glasao to su magarce gladan EU sargarepe gradjani Srbije, za razliku od tebe i slicnih drugara koji vide samo sargarepu…na zdravlje vam bilo junaci iz reality soua zvanog EU? Da ponovim, nekima treba vise puta da shvate…ta tvoja divna EU koja se cepa po savovima od samog pocetka je sa Nato satanistima unistila ogromne ljudske i materijalne kapacitete Srbije, zemlje cije je biracko telo prema magarecem shvatanju zlocinacko…pa dobro ajde bar minimum realnosti, da li je Srbija otisla u napad na EU pa dobila odgovor, ili je upravo obratno, sa ciljem da nas ubedi kako smo krivi sto nismo u EU, ali na srecu jos uvek nisu svi srbi magarece logike tako da hvalospevi ubicama nase dece i civila govore samo i islkljucivo o dve stvari, o onome ko hvali na kom je nivou nacionalne svesti, a takodje i o totalnom posrnucu dela naseg drustva uglavnom iz materijalne koristi…eto najvaznije je da bez EU Srbiji nema opstanka sto je notorna glupost, a nek ta EU plati reparaciju za bombardovanje Srbija bi bila isperd pola zemalja te EU…uzmi kalkulator u ruke ako vec u glavi imas samo i jedino pare i interes pa izracunaj…ubili ti bar 100 mil. a daju ti donaciju od 2 mil. Za ovo zaista ne treba velika pamet..ili se varam?

  3. Srbija je korona virus dočekala spremnija nego mnoge zemlje baš zahvaljujući pomoći Evropske Unije. Donacijama je obnovljeno 20 kliničkih centara, Institut za virusologiju Torlak, kupljena je oprema Infektivnoj klinici, a u 122 vozila Hitne pomoći od 250 koliko je Srbiji donirala Unija, postoje danas tako dragoceni respiratori.

    Drugarski pozdrav UDS i Sergiju Mileticu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.