Ujedinjena opozicija Bora kritikovala vlast: Jezerce ispod Lazareve pećine pretvoreno u baricu 1Foto: Dragan Marković

Iz “Ujedinjene opozicije Bora” ističu da je tužna sudbina najvažnijih životnih resursa pod vlašću koalicije oko SNS u Boru.

Prema njihovim rečima, prodaje se, bolje reći poklanja, rudno blago, plodne oranice, seku šume zbog kumovskih vetroparkova, nastavlja se projekat cijanidog luženja na Crnom vrhu, pri čemu se cijanidi predstavljaju kao bezazlene hemikalije, vodotokovi pretvaraju u mrtvaje.

“Nakon bespravne seče topola kod Lazareve pećine, bez valjanog obrazloženja, hajdučki, na brzinu, krenulo se sa crpljenjem vode zbog čega je jezerce ispod Lazareve pećine pretvoreno u baricu dok je Zlotska reka pretvorena u potok. Nadležni ćute, zamenik gradonačelnika, koji se ranije busao u grudi i izjavljivao da mu je Zlot u srcu, a zbog slične situacije sa Zlotskom rekom iz prošle godine pretio vlasti, kojoj je pripadao. I tada i sad! Izgleda da mu je najviše na srcu-vlast”, kaže Dragan Marković, predsednik GO Narodne stranke u Boru i dodaje:

“Doduše, tada je krenuo u izbornu kampanju”.

On kaže da je vlast u Boru zaboravila da je ovaj deo pod zaštitom države, da je turistički potencijal, da su ovom hajdučijom ugrožene razne zaštićene vrste koje se nalaze u kanjonu i oko pećine.

“Ako se ništa ne promeni naši potomci će pričati kako je bila jednom Zlotska reka i jezero ispod Lazareve pećine. Aktuelna vlast u kontinuitetu radi nezakonito”, objašnjava Marković.

Marković ističe i to da prioriteti mesnih zajednica i programi rada istih se ne uzimaju u obzir.

“Fingirane javne rasprave i partijski zborovi po selima koriste se da bi opravdali ovakav način rada. Budžetska sredstva se troše bez pravih prioriteta. Javne nabavke su posebna priča”, navodi on.

Iz Ujedinjene opozicije Bora kažu i to da su građani ugroženih sela prepušteni sami sebi, i da ih državna vlast zaboravila, a da ih se lokalna vlast stidi.

“Zamenik gradonačelnika je nakon izbora promenio stranu i način ophođenja, kako prema narodu koji je ugrožen, tako i prema firmama koje ga ugrožavaju. Poziva se na Vučića, koji još uvek putuje ka Boru, i poziva građane na strpljenje. Obećava rešavanje svih problema, pogotovo kad stigne novac na račun FK Bor. Tada će neki premostiti finansijske probleme, a problemi građana će se i dalje rešavati”, zaključio je Marković.

Dopisnik Danasa kontaktirao sa zamenikom gradonačelnika Bora Milivojem Janoševićem koji je istakao  da Vlaška stranka “Most” i on lično čine sve da prava nacionalne manjine i svih građana istočne Srbije budu zaštićena u svakom pogledu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari