Uklonjen bilbord sa likovima počasnih građana Zvečana - Vučića, Đokovića, Putina...(VIDEO) 1Printskrin Fejsbuk/Svećlja

Bilbord sa slikama počasnih građana Zvečana, koji se nalazio na magistralnom putu između Srbovca i Banjske – danas je uklonjen.

O ovome je izvestio čelnik kosovskog MUP-a Dželjalja Svećlja koji je danas, zajedno sa ministrom administracije i lokalne samouprave, Eljbertom Krasnićijem – prisustvovao uklanjanju ovog bilborda.

Na bilbordu u pozadini dominira slika Zvečanske tvrđave, logo opštine Zvečan i natpis opština Zvečan i počasni građani opštine Zvečan.

Visoko iznad svih nalazi se srpski predsednik Aleksandar Vučić, koji je ključeve ovog grada dobio u julu 2021. godine.

Ispod njega su i fotografije: najbolje svetskog tenisera čija je porodica poreklom iz Zvečana, Novaka Đokovića, takođe nedavno preminulog poznatog kolorektalnog hirurga i proktologa, takođe Zvečanca – Zorana Krivokapića, zatim srpskog diplomate rođenog u selu Rudine kod Zvečana, Jugoslava Kostića, ruskog predsednika Vladimira Putina, bivšeg direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, kao i direktora Odbora za pomoć KiM, Momčila Arlova.

Posebno to što su se na ovom bilbordu nalazile fotografije srpskog i ruskog predsednika – zasmetalo je kosovskom ministru unutrašnjih poslova.

Kaže da su oni figure diktature i agresije.

„U Zvečanu su danas uklonjeni nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama diktatora i agresora, koji su neprihvatljivi u Republici Kosovo. Ovim bilbordima i slikama fašista i agresora poput Vladimira Putina i protivnika naše države neće biti mesta u našoj državi“, naveo je on.

Kaže da će jedini simbol Srbije u okviru Kosova bicti srpska njena ambasada u Prištini.

Ujedno, podsetio je da je opredeljenje Kosova jasno definisano po pitanju evropskih vrednosti evroatlantske orijentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari