Ukrajinska ambasada uoči današnjeg protesta podrške Rusije: SNS da prekine odnose sa Putinovom strankom 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Ambasada Ukrajine u Srbiji prosledila je saopštenje medijima u kojem se, nekoliko sati uoči protesta podrške Rusiji, a u kontekstu invazije na Ukrajinu, kod Sava Centra, danas, u 16 časova, političke partije Srbije i grada Beograda pozivaju  da prekinu svaku saradnju sa partijom ruskog predsednika Vladimira Putina.

– Pre svega, pozivamo rukovodstvo Srpske napredne stranke da odmah raskine Sporazum o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom, obraćamo se sa odgovarajućim pozivom i svim ostalim političkim snagama Srbije koje se izjašnjavaju za opšteljudske vrednosti. Pozivamo Gradsku upravu Grada Beograda da prekine odnose sa rukovodstvom Moskve i da jasno definiše svoj stav o bratskom gradu Kijevu, koji vojska Ruske Federacije bombarduju već 18 dana – ističe se u saopštenju ambasade Ukrajine.

Kako se dodaje, „oni političari u Srbiji koji direktno dobijaju finansijskog sredstva od zločinačkog Putinovog režima ili ga podržavaju iz ideoloških razloga, u Beogradu organizuju mitinge podrške Putinovim fašistima, koji ruše naselja sa lica zemlje, bombarduju porodilišta i nuklearna postrojenja i svaki dan ubijaju ukrajinsku decu više ne pozivamo ni na šta. Budite do kraja života ponosni na krv ukrajinske dece na svojim rukama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari