„Umesto na Gazeli, kampovanje ispred Predsedništva i Skupštine“: Karikaturista Dušan Petričić za Danas o protestima „Srbija protiv nasilja“

Ostavite komentar


  1. Greska kod svih je sto adreda gde treba da se protestuje nije vlada nego BG NA VODI privatni projekat cim 1 put bude blokiran dve ca da odobre… samo jw pitanje dali ljudi iz opozice oce ds pristanu na to jer je i njima u interesu da preuzmu poslove u bg na vodi!

  2. Okupaciju zivimo od aprila 1941. godine. Dok javno ne progovorimo o istini i uzrocima trenutnog stanja, dok javno ne osudimo korene i stvaraoce nasilnika na ovim prostorima od aprila 1941. godine do danas, nema tu ni govora da ce se nesto ozbiljno i sustinski promeniti.

  3. Bojim se gospodine da to izvlacenje za usi ne postane praksa u Srbiji. I te koji udju u Skupstinu i Predsednistvo posle izvlacenja ovih sleduje izvlacenje za usi posllije odredjenog vremena. To smo videli posle 2000. godine, kada je sjasio Murta, a zajasio Kurta.

  4. Poštovani, sjajni … gospodin Pertričić. Uvek rečit, uvek u pravu, bilo u slici ili u tekstu.

  5. I šta gospodin hoće?Možda da se kandiduje,ili nema petlju za to,ili misli da je opozicija zaista dobra na čelu sa Aleksićem,Milivojevićem…i ostalim?Ili da mu neko pokloni vlast ,a onda bi to bilo ispravno.Zaista ne znam šta hoće?Setio sam se,on bi izbore ali da ne izlaze glasači SNS-a ,nešto kao Albanci na severu što su uradili i to im je odobrila demokratska EU i Amerika!!!

  6. Petričić je legenda borbe za slobodu srp
    skog naroda.On i Kor
    aks ostaju u istoriji
    kao borci koji su mae
    stralno antinarodne
    režime Miloševića i
    Vučića karikaturom
    i kičicom prikazali
    na satiričan i posprd
    an način.

  7. Насиље па насиље, не може није текст без помињања насиља, стављања у први план истог. Нигде речи о солидарности, дијалогу….и после само је власт крива за насиље, на остало ћемо затворити очи…
    Ајде бре Петричићу, коме служиш…?

  8. Srbi mir,samo mir.Pustite ove ludake iz Brozovog sinjela.Neka sam ide da rusi skupstinu,a ne da huska jedne na druge.

  9. Upravo onako kako se od vas očekuje, podcenjivački i podrugljivo prema većinskoj Srbiji koja ne razmišlja kao vi. Malo mi je muka već od vas i vama sličnih koj smatraju da su bogom dani

  10. Tačni, vlast se inati. nema drugog objašnjenja. Ignorišu zahteve roditelja pobijene dece, neće da dođu na sahrane, šalju sektaše u školu, Mi samo čujemo: ne može, ne dam, neće da može.

  11. SVE PRIVATNE RADNJE U BEOGRADU MORAJU BITI ZATVORENE. VRŠITI POPIS KOJA BUDE OTVORENA.

  12. To je tipican potez jednog „infantilnog demona“ E, sad cu ja da napravim jos veci miting. Iako narod koji se okupio na tri mirna i dostojanstvena protesta je samo setao i nije pravio nikakve tzv mitinge. On sad za spontano (citaj nasilno) uteravanje podanika u autobuse priprema binu pred Skupstinom kao za koncert Karleuse. Placanjem podanicima za iskazivanje ljubavi i pllacanjem izboprnih glasova opn kupuje ljubav. Zna se gde se ljubav kupuje i on je na jedan njegov nacin prtetvorio dobar deo Srbije u privatnu javnu kucu za njegove potrebe. Hvala vam sto ste akceptirali misljenje.

  13. Ti zoves tudju decu na ulicu gde su tvoja hoces vlast bez izbora a onda se pitate ko izaziva nasilje

  14. Gospodjo vera ko si ti da naredjujes ko ce fa zatvori radnje jer ti to pozivas na nasilje

  15. Ne goji se prase uoci Bozica, kaze narodna poslovica…!!Tako i sa strategijom najnovijeg protesta…Energija ce svakako promeniti oblik…pa da stignemo do izlaznosti od 70 %…na ulici ili na buducim izborima,sto zavisi od vise faktora…Samo da ne ispadne,po Milovanu…??

  16. Idi ti u Predsedništvo i Skupštinu pa izvlači za uši koga hoćeš, nemoj da huškaš druge, siti smo mi takvih nasilnika.

  17. Najbolje da kampuju okolo Dušanove kuće, njemu to ne smeta. Da mu budu blizu radi agitpropa.

  18. Nikad ulica nije rešila ni jedan problem. Precenjivanje značaja protesta, ulice, znači pogrešan pristup situaciji. Narcisoidni Vladar sa okupljenim grozdom u kojem su Palma i Dačić najveće opasno zrnje održava stanje nekažnjenog bezakonja, korupcije, samovolje… Vređanje čestitog sveta kroz favorizovanje tv pink i happy tv, intervjue sa ludom voditeljkom, favorizovanje ultra kiča estrade kao vrhovnog životnog stila, napravio je od Srbije olujno područje. Oluje su ustvari jedino što nam se povremeno dešava. Uvek ja bilo i biće ovako, volimo mi nered. Da nije tako valjda bi se za sve ove vekove iskobeljali iz živog blata. Ovakve će zameniti isti samo sa drugim imenima. Mi nemamo dominenatnu oplemenjenu masu koja može da uradi nešto bolje.

  19. Uzbudili se ljubitelji čvrste ruke, pa samo kevću, ali pas laje, a karavan prolazi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.