Unapređivanje saradnje sa UNOPS-om 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa podsekretarkom i izvršnom direktorkom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo o aktuelnim projektima ove kancelarije u Srbiji i stvaranju dugoročnog sistema podrške Srbiji.

Brnabić je zahvalila na dosadašnjoj pomoći UNOPS, pre svega za pomoć u sanaciji štete od poplava u prethodnim godinama, saopštila je Vlada Srbije.

Za Srbiju su od velikog značaja i projekti Kancelarije vezani za integrisanje zdravstvenog informacionog sistema i usklađivanje zdravstvenog sistema sa normama i standardima Evropske unije (EU), kao i projekti za unapređenje društveno-ekonomskog položaja osetljivih grupa, ocenila je Brnabić.

Brnabić i Faremo su razgovarale o tome da jedan od vidova buduće saradnje bude intenzivnija pomoć i podrška mladima u Srbiji, kao nastavak dosadašnjih aktivnosti vlade u toj oblasti, poput ulaganja u inovacione tehnologije i start-ap sisteme ili uvođenja inovacionih tehnologija u obrazovni sistem osnovnih škola.

Brnabić je navela da će stupanje na snagu Sporazuma u vezi sa otvaranjem Kancelarije UNOPS u Beogradu u značajnoj meri olakšati realizaciju započetih projekata i omogućiti bolju saradnju, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari