UPN Kragujevac: Prijavljene nepravilnosti, organizovano dovoženje na glasanje, spiskovi i koverte oko biračkih mesta 1Foto: Z.S.M.

Bojan Stojadinović, član izbornog štaba liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac na konferenciji za štampu govorio je o nepravilnostima uočenim na biračkim mestima.

Izbori ne protiču regularno. Na biračkom mestu broj 25 u Mesnoj zajednici Stara radnička Kolonija, lice je dovozilo Rome na biračko mesto među kojima je veċ kružio listiċ sa zaokruženim kandidatom SNS-a“, rekao je on.

Takođe je istakao da je na tom mestu verbalno napadnut njihov kandidat Dalibor Jekiċ.

„Lica pored automobila sa duplim spiskovima primećena su na biračkim mestima u MZ Voje Radiċa u Koloniji i Skerliċevoj ulici u Erdogliji“, naveo je on.

Stojadinović je još naveo nepravilnosti, član biračkog odbora koji je vrbovao birače u Korićanima, ljude sa spiskovima i kovertama u školskim dvorištima osnovnih škola Stanislav Sremčeviċ i Moma Stanojloviċ, kao i na biračkim mestima u selima Baljkovac i Lužnice.

„Sve ovo, vršili su aktivisti i članovi SNS-a a mi smo to snimili i dokumentovali i prijavili policiji i očekujemo njihovu reakciju“, zaključio je Bojan Stojadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari