Uprkos pisanju tabloida, Ljajić i Pastor tvrde da nisu imali nikakve razgovore o učešću u vladi 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević; Balint Pastor, foto: Natalija Jakovljević

Rasim Ljajić i Balint Pastor kažu za Danas da nije bilo razgovora o budućem sastavu Vlade Srbije, uprkos tabloidnim natpisima da su njima ministarska mesta gotovo izvesna.

Da li su se takvi tabloidni naslovi bazirali na nezvaničnim (ne) saznanjima ili izjavi Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i Srpske napredne stranke, da će buduća vlada biti „inkluzivna“, što, kako je rekao, podrazumeva da će u nju ući predstavnici, naznačio je, Mađara, Bošnjaka, Hrvata i Roma, neizvesno je.

– Očekujem da nova vlada bude formirana do kraja jula meseca. Ja ću krenuti intezivno u konsultacije čim bude formiran novi saziv skupštine Republike Srbije. Verujem da će mandatar doneti odluku da vlada bude manjinski inkluzivna, da uključimo i Mađare i Bošnjake i Hrvate i Rome, kao i predstavnike svih nacionalnosti koji žele dobro ovoj zemlji – rekao je Vučić pre nekoliko dana.

Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, kaže za Danas da nikakav poziv na razgovor ili nagoveštaj o sopstvenom učešću u kabinetu budućeg premijera ili premijerke nije dobio.

Isto odgovor dobili smo i od Balinta Pastora, predsednika Skupštine grada Subotice i funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara.

– Nisam imao kontakt sa Vučićem o ministarskom mestu – rekao je Pastor za Danas.

Glumac Lazar Ristovski, koji se u tabloidima, takođe, pojavljuje kao jedan od pretendenata za ministarsko mesto, nije odgovarao na pozive Danasa o tome da li je ta informacija istinita.

Naime, list Kurir objavio je da bi nova vlada Srbije, čije je formiranje predsednik Aleksandar Vučić najavio za kraj jula, trebalo da bude širokog spektra, da u njoj budu i pripadnici manjinskih zajednica, ali, piše taj tabloid, prema oceni analitičara, najverovatnije će biti kadrovskih iznenađenja, odnosno brojnih novih lica.

Pozivajući se čak i na kladionice, podrazumevajući i analitičare, među kojima je i njihov sagovork Đorđe Vukadinović, najveće šanse imaju doktorka Danica Grujičić i Marija Zdravković, ali i glumac Laza Ristovski, košarkaš Marko Kešelj i profesor u penziji Žika Bujukliću. Veoma dobro se „kotira“ i potpredsednik SVM Balint Pastor, kaže Kurir.

Kada je reč o „povratnicima“, izveštavaju provladini tablodid, najviše izgleda da ponovo zasednu u ministarske fotelje daju se Slavici Đukić Dejanović, Neli Kuburović i Aleksandru Antiću, Rasimu Ljajiću, Ivici Dačiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari