Preko provladinog tabloida Kurir javnost je obaveštena da se na kioscima nalazi novi nedeljnik pod imenom – Afera. Glavni i odgovorni urednik tog tabloida je, zamislite, Gradiša Katić.






Nakon atentata na premijera Zorana Đinđića, odlukom vlade Srbije ugašeni su listovi Nacional i Identitet. To je učinjeno jer je otkriveno da su vlasnici Identiteta bili Dušan Spasojević i Milorad Ulemek Legija. Glavni i odgovorni urednik bio je Gradiša Katić, koji je tokom Sablje i uhapšen. Prema izjavi svedoka saradnika Zorana Vukojevića, Gradiša Katić je bio prijatelj Dušana Spasojevića iz devedesetih godina. „On je za njegove potrebe objavljivao članke u novinama u kojima je radio. Bagzi ga je vodio tamo dole u Bujanovac, objavljivao je članke o jedinici. Onda ga je Dušan postavio za glavnog urednika u listu kome su posle dali ime Identitet“.

Mesec dana pre ubistva premijera Srbije (podseća Insajder B92) Gradiša Katić u intervjuu za Srpsku reč kaže: „Legija i Spasojević ne bi ni mrava zgazili. Svojih prijatelja se nikada neću odreći, a najmanje kada ih raznorazni tipovi prozivaju za sve i svašta. Dakle, ako su ti ljudi mafija, onda sam ja portparol mafije“. Dan pre ubistva premijera u Identitetu na naslovnoj strani objavljeno je „Đinđić meta slobodnog strelca“.

Nakon puštanja iz pritvora, Gradiša Katić se zapošljava u Kuriru, gde ga dočekuje tadašnji glavni i odgovorni urednik Dragan J. Vučićević. Kako i priliči logici pripadnika zločinačkog udruženja, Gradiša dobija zadatak da prati suđenje za atentat na premijera Đinđića. Jedan od njegovih tekstova objavljen na naslovnoj strani Kurira je: „I Legija piše pesme u zatvoru“.

U Katićevoj Aferi su uglavnom „napadnuti“ svi, osim naprednjaka. Sledstveno tome, ali i prijateljskim vezama sa provladinim tabloidom Kurir – postavlja se pitanje šta će naprednjacima Gradiša Katić? Da li je potrebno i sasvim očigledne učesnike medijske pozadine atentata na Zorana Đinđića preobratiti u evropejce zarad „stabilnosti“ u društvu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari