"Uvek problem kad se ja sretnem negde s nekom opozicijom": Da li je Vučić u kampanji jednog od predsedničkih kandidata u Češkoj? 1Foto: Print screen Pink

Bivši premijer Češke Andrej Babiš obilazio je danas sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem srpsko-mađarsku granicu kod Segedina.

I to moguće nikom ne bi bilo čudno, da Babiš sada nije predsednički kandidat na izborima u toj zemlji, pa se stvara utisak da Vučić i Novak svesno ili nesvesno učestvuju u njegovoj izbornoj kampanji.

Njegovo prisustvo primetio je i jedan od novinara koji je na konferenciji za novinare na kojoj su svo troje govorili postavio pitanje zašto je Babiš tu budući da je predsednički kandidat i nije u mogućnosti da u svoj zemlji utiče na pitanje odbrane o migracija.

Dok je novinar postavljao pitanje Novak je pogledala u Vučića i nasmejala se, pa je prva odgovorila i rekla da je ona pozvala goste.

– Nas troje smo prijatelji i godinama se poznajemo. Sreli smo se ovde kao prijatelji. Babiš je doneo i pozdrav češkog predsendinika i tu je simbolično sa nama. Ovo je za nas jedan sadržajni dan i svo toroje smo se obavezali da odbranimo granice Evrope u bilo kojim uslovima i u budućnosti – rekla je Novak.

Onda je odgovorio i Vučić koji je potvrdio njene reči.

– Istina je da me je pozvala Katalin i znam Babiša godinama. Nije važno da li je neko na vlasti ili ne. Mene zanimaju ljudi. To je najvažnije.  Razgovarali smo o pitanjima koje možemo da rešimo i uhvatimo se u koštac. On je moj prijatelj kao i Katalinin. I srećšću se sa njom i kad ne budem predsednik i kada ona ne bude predsednica. To niej veliki problem. Mnogi ljudi dolaze kod mene u zemlju i sreću se sa opozicjiom, ali je uvek problem kada se ja sretnem negde sa nekom opozicijom. Mi smo dobri prijatelji i nastavićemo dalje da to budemo – zaključio je Vučić.

Podsetimo, Češka do kraja godine predsedava Evropskom unijom i njeno predsedavanje je Kosovo iskoristilo da preda svoj zahtev za članstvo u toj međunarodnoj organizaciji.

To je upravo danas učinio premijer Kosova Aljbin Kurti u Pragu, iako se Srbija tome žestoko protivi i računa da će pet zemalja EU koje nisu prizanle Kosovo uticati da se zahtev ne uzme u razmatranje.

Vučić je najavio da bi jedna od povratnih reakcija Srbije na ovaj potez Kosova bilo obelodanjivanje nota onih zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari