Nije mu dozvoljeno da izabere na kojim izborima će da glasa 1Foto: Nenad Kovačević

Đorđe Milićević iz Užica uputio je prigovor RIK-u, jer mu na biračkom mestu broj 68 u tom gradu nije bilo dozvoljeno da izabere na kojim izborima će da glasa – lokalnim ili republičkim, iako ta mogućnost postoji.

On je za Danas rekao da je, članovima biračkog odbora dao na uvid svoju ličnu kartu, a oni su njegovo ime „zaokružili po automatizmu na oba biračka spiska – i za lokalne i republičke izbore“.

„Pitao sam ih da li moram da glasam i na lokalnim i parlamentarnim izborima, a oni su se smešili, misleći da se šalim, a potom mi rekli „naravno, to se podrazumeva“, kazao je za Danas Milićević koji je, inače, funkcioner i bivši odbornik LDP, stranke koja u Užicu nije učestvovala na lokalnim izborima.  

On je kazaio da je tražio da razgovara sa predstavnikom GIK, da su mu u biračkom odboru rekli da „ne znaju kako se piše prigovor“, nakon čega je otišao u sedište Radnog tela za sprovođenje parlamentarnih izbora u Užicu, gde je napisao prigovor i uputio ga RIK-u.  

„Još neki ljudi su mi rekli da su na biračkim mestima automatski zaokruživali njihova imena na oba biračka spiska, a da ih pre toga nisu pitali na kojim izborima žele da glasaju“, kazao je Milićević za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari