Varhelji u Rimu sa Tajanijem i Bilstromom: EU je spremna da ide napred u integraciji Zapadnog Balkana 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji održao je danas, povodom održavanja skupa šefova diplomatije Zapadnog Balkana, sastanak sa ministrima spoljnih poslova Italije i Švedske, Antoniom Tajanijem i Tobijasom Bilstromom u Rimu.

„Raspravljali smo o našoj zajedničkoj agendi koja je pred nama. Pozvao sam sve partnere da napreduju u ključnim reformama neophodnim za stvarnu integraciju regiona. EU je spremna da ide napred u integraciji Zapadnog Balkana“, naveo je Varhelji na Tviteru.

Sastanak ministara Zapadnog Balkana je inicijativa koju je Italija preduzela da obnovi svoju primarnu ulogu na Zapadnom Balkanu, koja ima za cilj podsticanje dijaloga i regionalne saradnje, kao i ponovno pokretanje evropskih integracija zemalja u regionu.

Dnevni red skupa u Rimu bio je podeljen na razgovore o „Procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana i budućem putu“ i debati o izveštaju „EU i Zapadni Balkan: povećanje saradnje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari