Već viđena strategija Kosova bez Srba

Sonja Biserko i Rada Trajković saglasne o tome otkud njih dve zajedno u kosovskom "košu"

Ostavite komentar


  1. Pa ko jos moze da veruje Radi Trajkovic i Sonji Biserko osvedocenim mrziteljma Srbije bilo sta. One izvrcu reci Aleksandra Vucic znaju one na koga je on mislio kada je rekao o prazu po pitanju Kosova.

    1. Usvakom slucaju bih pre verovao Radi Trajkovic nego vladi Srbije ,,,A mislim da i velika vecina gradjana Srbije,,,

    2. Ne znam ko im veruje kada Rada otvoreno prica da joj nije zao ako je doprinela da ugrozi politiku Vucica, a politika Vucica se dokazala do sad kao razvojna politika za celu Srbiju, tako da mi Rada nije jasna sta zeli nazadak Srbije?

      1. Zeli ta i gore stvari Srbiji, samo krije kao zmija noge! Do sada sto smo videli je politika direktno uperena da se srusi vlast Vucica, a ko Radu placa da tako radi, to je vec diskutabilno!

      2. A koja je to ‘politika’?!?! … Pobegao sam iz Cipuljica, … pa cu da ih nateram da pobegnu sa Kosova, … a onda cemo jednom svi zajedno da bezimo i sa Avale. On je rak rana srpske politike i treba sto pre da se operise!

  2. Ove prozapadne agende neka ne pričaju ništa o Kosovu i Metohiji jer one imaju isti stav kao kosovski albanci.

    1. A koji je tvoj stav Milose ako ga uopste imas?
      Mozda slusas samo Vucica i gledas parove i zadrugu.

      1. Stavovi i misljenje vecine gradjana Srbije jeste da su na izborima dali podrsku Vucicu jer mu veruju. Opozicija nas je izneverila, mene prvu i ja ne vidim nikog drugog ko moze njima da stane na put i da se suocava sa ekonomskim poteskocama i problemima, resava pitanje Kosova, nego Vucic. On je jedini posten preostao!

        1. Koja vecina gradjana? 50% glasova od 50% izaslih je 25% od ukupnog glasackog tela. Matematika je jasna.

  3. Filozofa bilo i bice u Srbiji, kad treba konkretno da se uradi za drzavu svi pobegnu u cosak i cucure.

  4. Браво за др Раду и оца Саву. Њихова јавна реч је спречила планирану „Косовску олују“.

  5. Govoriti da je 250.000 Srba i Roma samo otišlo i to po nalogu Šainovića je notrona laž koju Trajkovićka već dva puta pominje. Ivković je helikopterom odleteo u Peć već desetog juna i govorio nešto kao: „Ostaje ovde gde vas štiti srpska policija i NATO.“ … A vojska i paravojne formacije su bile već otišle, horde Albanaca iz Albanije (dakle, ne naše komšije i sugrađani Albanci) su se već spuštali niz Prokletija. Mnogi naši prijatelji i rođaci su ne tragom nestali a jedan policajac koji je bio zadužen da izvrši sa
    UMNIK-om primopredaju vlasti je zverski ubijen. Ubijen je i moj kolega Albanac i njegova supruga, takođe Albanke samo zato što je na albanske pljačkaš lajao njihov vučjak. Tu na naše oči su palili i pljačkali srpske kuće i useljavali se u naše stanove. Žene su tukli i silovali a naročito su se bili ostrvili na albanske Rome (Mađupe, a Aškalija i Egipćane) jer su ih smatrali kolaboracionistima.
    Nekolicina Srba i Srpkinja se sklonio u Pećku Patrijaršiji od kojih je 4-5 kidnapovano. Kidnapovani su i mesni paroh Miljko i biznismen Ivanović koji su uz veliki otkup (po 50.000 DM) i onda je nastala velika bežanija da u 2-3 dana otišlo svih 16.850 Srba i oko 3.000 Roma. 28.06.1999.god. je lično vladika Anfilohije izbavio oko tridesetak preostalih Srba.
    U Prištini je bila druga situacija, ali i Prištevci su u septembru napustili svoj Zavičaj. Ostalo je nekih pedesetak Srba (među njima i Rada Trajković) koji su dobro unovčili svoj ostanak iz dajući svoje stanove UMNIK-u za ogromne pare. Poznato je da je npr. Rada Trajkovićka primala dve plate UMNIK-ovu i našu plus uvećanu za 50%,takođe su bili i poslanici u kosovskom parlamentu…

    1. Само да си још навео: шта се све дешавало пре десетог јула – е онда би ти веровао.

      1. Ja sam taksativno naveo šta se dešavalo posle devetog Juna 1999.god. za šta će se uskoro suditi OVK (UQK) za ratne zločine u Hagu od 9.juna 1999 – 2000 god.
        Za zločine Srba u Hagu je završilo kompletno civilno, vojno i policijsko rukovodstvo i mnogi pojedinci na dugogodišnje robije.

  6. Dobro bre ljudi, imate li vi ista u Vasoj uredjivackoj politici osim pljuvanja ovog coveka…. Pogledajte sve Vase naslovne strane iz prethodnih 300 brojeva, ima li neke (ili pocetne stranice sajta) da nije zestoko i debelo posvecena pljuvanju predsednika, ostalih iz vlasti i svega sto rade. Koju alternativu dajete, ima li igde ista a da nije posveceno blacenju jednog coveka, pa to nije radjeno ni u Slobino vreme. Ne moram ja biti ostrasceni mrzitelj Sonje Biserko i Rade Trajkovic, daleko bilo, niti njegov obozavatelj, nije u tome stos. Jasno mi je da sebe smatrate maltene jedinim stampanim opozicionim medijem, ali otisli ste u krajnost a nijedna krajnost nije dobra. Ovo vec postaje opterecenost jednim covekom, sta god licno mislili ili ne mislili o njemu i politici koju vodi. Zbog toga ce vas, hteli ne hteli, mnogi citaoci napustiti, jer ovi kojima dajete medijski prostor nemaju ni hrabrost, ni ideje da bilo sta drugo predloze, a kamoli sprovedu u delo. Ostajte mi u zdravlju,
    Nekadasnji redovni citalac

    1. Vi imate toliko pisanih medija,internet portala,televizija koje pokrivaju 90% nase zemlje sa informacijama kako ste vi SNS i vas vodja AV dati od boga,posto dobijate izbore ubedljivo od 2012. god.Sada bi da i ovaj jedini dnevni list duva u istu tikvu…tj vasu SNS,pa da vam ne bude mnogo…ajd ti lepo informisi se na Pinku i Informeru tamo ste zastupljeni samo vi i vas gazda!!!

    2. Ti čitaj informer tamo je sve ružičasto a TVOJ predsednik genijalac koji daje Kosovo da bi dobili on i bata jos par god da pokradu ono sto je preostalo

    3. Vidi Zorane, ovo je dnevni list. Njegova uloga je da skuplja informacije, uredjuje ih, komentarise i objavljuje. Za razliku od kolosalnog promasaja, psihoticnog Lika koga ti ovde stitis, i koji nam je posle 25 godina bavljenja politikom konacno glasno rekao da nema pojma sta radi, … ‘Danas’ nije politicka organizacija, nema stranku, program, ne izlazi na izbore i salje poslanike u Skupstinu. Zato prozivati njih da ti daju ‘alternativu’ je potpuno debilno! Kada ih budes izabrao na izborima, onda to trazi od njih. A zasto bi sada Rada i Sonja davale svoje misljenje kada se Gazda u ovo uvalio ne pitajuci nikoga nista?Zar one sada treba da ga vade iz g….a? Hoces da ga sakrijes iza njih? Pored toga, Radin stav je od pocetka bio da kosovski Srbi direktno pregovaraju sa Siptarima uz potpunu podrsku Srbije. Odakle se Aca- briselski Prorok Mojsije nasao u tom scenariju, objasni sam sebi! Pored toga, ako neko ekonomski i politicki upropasti zemlju, utrostruci nacionalni spoljni dug, krade od penzionera, godinama odrzava najnizi zivotni standard i privredni rast na Balkanu, ignorise ustavne institucije i vodi privatne pregovore u Briselu, … onda taj mora da je opsesija svakog normalnog i misleceg gradjanina zemlje koju je unistio. Barem dok se ne iseli na Zapad iz iste. Vucic nije fudbalski selektor (i ako on misli da jeste) koji je upropastio kvalifikacije, nego covek koji ima najdirektniji uticaj na nase svakodnevne uslove u kojima zivimo. Kada dodje vreme za polaganje racuna, on pokusava da izazove tucu u kafani i pobegne ne plativsi racun? Ako neko treba da ima ‘razumevanja’ za to sto je izabran da radi i za cega je placen, onda je to konzilijum psihijatara, a ne gradjani Srbije. Njima je duzan rezultate a ne bolesna opravdanja i decije izgovore. Nadam se da ce uskoro prestati da nam bude ‘opsesija’, … silaskom sa vlasti!

  7. Ћорсокак! Излаз? Нема га, уништили су гу, највише Вучић, мада ни они предходни нису за било какву похвалу. За разлику од Вучића, Шиптари су знали шта траже и на ту су карту играли. То што им је и међународна заједница (читај, ЕУ и САД) била на њиховој старани, а ови наши неписмењаковићи и лажови су причали неку другу причу, 5:0 за нас и сличне будалаштине, и убеђивали су нас како „добро стојимо“ Сада је то дошло на наплату, нити смо добро стајали, нити смо имали „страгедију“ коју Вучић никада није ни саопштио. Добили смо оно што смо заслужили, захваљујући политици ЈЕДНОГ ЧОВЕКА који сада жели да подели са народом. Тај „народ“ који је гласао за његе је саучеснник. Зна Вучић да су му остали само ботови и неписмени део народа, конзументи „парова“ „задруга“ и сличних идиотарија! Тло му измиче под ногама. Нажалост, Косово ћемо изгубити са идиотском политиком неписмених политичара, а и оних који имају корист од тога.

  8. Vucic pokusava da u ralnom svetu zivi i sacuva makar deo teritorije KiM koji je nasilno otet.Mozemo ziveti i u imaginaciji da smo mi gospodari KiM na kom je nazalost sve manje Srba.Ovu drugu opciju zagovaraju doticne gospodje.

    1. Ne sto je nasilno oteto Kosovo, nego sto je i prodato od strane opozicije, tacno onih ljudi koji su izgovarali recenice pre dolaska Vucica na vlast: Kosovo je izgubljeno, moramo dalje. E sad isti ti traze od Vucica da spasi Kosovo. Paradoksalno!

  9. Mislim da Vucic nema nikakvu strategiju za KIM. Njegovi prioriteti su druge prirode. Resavanje statusa KIM je bila Vuciceva ulaznica za ostvarivanje njegovih licnih i prioriteta njegove druzine (ne mogu to nazvati partijom).
    Da je imao ikakvu strategiju tada bi rezultat Briselskih pregovora morao biti bar 1% dobitka i 99% gubitka ili bolje. Ovako 100% gubitka jasno svedoci da je Briselsko pregovaranje samo njegov ausvajs za sprovodjenje njegovih prioriteta. Koji su to prioriteti – cini se ociglednim.

  10. „Moja politika da Srbija sacuva dosta na KiM je dozivela poraz“.Nije to vasa politika gospodine Vucicu.Vasa politika bila je da se resi dugogodisnji problem Srba i Albanaca,tako sto ce oni razmeniti,podeliti teritoriju.Iza te ideje o razmeni krila se ideja o etnickoj homogenosti,sto je bila ideja gospodina Milosevica(koju je on na silu hteo da sprovede.)Ne mogu se etnicki problemi naroda i manjina resavati tako sto cemo ih odvojiti u posebne,ciste teritorije.Ako zelite da budete autor ideje o pomirenju Srba i Albanaca i da te vase ideje prihvate svi,ukljucujuci i medjunarodnu zajednicu,morate se zalagati za multietnicki,multikulturni i multiregionalni Balkan,bez podela i granica.

  11. Šta vi mislite za koga se grade toliki stanovi po Beogradu i zašto cena stanova ne pada? Posle propalog dogovora vučića i tačija oko zamene teritorija (i naseljavanje Beograda) ostaje plan B, iseljenje Srba pod pritiskom (sa obe strane).

  12. Kakav nemoral od strane Sonje Biserko koja kao osvedočeni apologeta demokratske i građanske opcije, nema snage da istupi javno i prizna da je AV u prethodnom periodu uradio više nego svi njegovi prethodnici na priznavanju faktičkog stanja na Kosovu, da otvoreno govori o porazu koji smo realno doživeli, govori o pogubnosti zamrznutog konflikta. Koliko je hrabrosti potrebno da bi tako nešto zastupao ako znamo ko ga je izabrao i kakvom glasačkom telu polaže račune? A svi znamo kako prolaze vođe koje se zamere narodu i crkvi na ovim prostorima.

  13. Gospodje Trajkovic i Biserko ucestvuju svojim delovanjem da Kosovo ostane bez Srba, jer iz samo njima znanih razloga, urusavaju integritet i suverenitet Srbije .

  14. Samo kvazipolitičari,kakvi su Trajković ,Kandić i Biserko ,“nemaju uši“ za govor Vučića, gde on poziva sve privrednike da ulažu na „sever“ ! Pa zar je to „njegova politika “ da Srba više nema ???

  15. Srpska politika prema Kosovu je dozivela pad zbog ovakvih ljudi kao sto su Biserko, Trajkovic, Janjic.

    1. … a ne zbog „i Kosovo i EU“ idijotarije?! E, pa kada Gazda obeca Briselu da ce da prizna siptarsku drzavu, pa shvati da se zeznuo, onda su najkrivlje Rada i Sonja, … A si ti od onih koji bi siptarima dali Kosovo bas kao i Vucic? Samo sto on za to dobija vlast a ti majonez na sendvicu.

  16. Neka ga, … neka se kuva u ‘sopstvenom saftu’. Sam je to sebi zakuvao a rijaliti politika, kukumakanje do neba i upiranje prsta u druge za svoje propasaje je ono sto radi ceo zivot. Mislio je da milosevicevski moze da obeca Zapadu jedno a uradi sasvim suprotno. Samouvereno, kao i vecina idijota, mislio je i da je daleko pametniji od jednog Kostunice ili Tadica. … Nego, treba da vidimo kako da ga se resimo, da li ce opet da izmisli neki ludacki scenario sa Siptarima ili idemo ka sekspirovskom kraju, … gde nam ‘junak hrabro gine’ od sopstvene ruke i u sred’ svojih ‘briselskih pobeda’, i sklanja se iza dileja poput Djurica i Stefanovica … ?

  17. Da je više Trajkovića i Ivanovića sa srpske strane i nekih pomirljivih Albanaca situacija bi se odavno sredila na tom Kosovu i ne bi bilo toliko mržnje i straha.

  18. Dve zene, poznate po svojim negativnim stavovima o srpskom narodu govore nesto o problemu KiM. Totalni paradoks…

  19. Sonja Biserko I Rada Trajkovic? Ko jos moze da njima veruje i da njihove stavove uzima za ozbiljno. Pokazale su se u prethodnom periodu, Sonja Biserko je uvek bila protiv svakog pozitivnog stava Srbije, a Rada je presla put od ministra radikala do haradinajevog saradnika. I ko sada moze da pomisli da one zele bilo sta dobro Srbima na Kosmetu

  20. Vucic je samo figurativno pricao o porazu njegove politike,nije sigurno digao ruke od Kosova i ostavio nas narod dole na cedilu.

  21. Aleksandar Vucic nije nikog ni ponizavao,a ni demonizira.Zato sto se Vucic bori za svoj narod,i zato sto zeli da sacuva mir i stabilnost.Zalosno je sto neku u Srbiji koji su u proslosti dovoljno stete napravili,zele da opet naprave stetu,i da remete mir.To je ocito uspela i Rada,zajedno sa svim onim ljudima,koji ne zele da se nadje kompromisno resenje.Svakako Vucic nece osustati od borbe za KIM.

  22. Po broju botina ispod svake vesti u vezi sa Kosovom, vidi se Vuciceva podla i placenicka muka da prikrije izdajnicku prodaju i predaju Kosova za sve pare koje je dobio od Sorosa i svojih zapadnih prijatelja.

  23. Predsednik treba samo da istraje u svojim planovima o razgranicenju! Pametan je covek i vidi da je to jedno jedino resenje kojim mi mozemo ista da dobijemo, jer mi ne mozemo da biramo sve ili nista vec nesto ili nista!

  24. A može li neko od botova da mi odgovori kako su mogli Biserko, Rada i Sava Janjic bilo šta da odbiju ako im pre toga ništa nije ni ponudjeno? Jel uopšte postojala mogućnost da nešto dobijemo, ali eto baš zbog ove tri osobe nismo? Ja ne mogu da verujem šta se plasira ovome narodu i on to guta. Pa ni medjunarodna zajednica, ni Albanci niko nije rekao da imamo nešto, ali se samo čekaju Srbi,a Srbi, odnosno ove tri osobe odbili. Da li je moguće da se ovakvom propagandom neko u služi u 21. veku.

  25. Ne verovatno kojim se lazima i spletkama sluze Biserko i Trajkoviceva . Bas njima odgovara i oni uzivaju plodove rata na Kosovu i svega sto je posle sledilo , jer da toga nije bilo i da se i pre , a i sad resi pitanje i problem na Kosovu i Metohiji oni nece moci da se vise okoriste oko nesrece naseg naroda na Kosovu jer nema problema i teme nema vise ni njih.Zato izmisljaju , lazu , dodvoravaju se Albancima i svim nasim ne prijateljima jer je njima u interesu sve sem uspeha ,Aleksandra Vucica i resenje koje donosi naravno dobro narodu i Srbima I Albancima u kojem one nemaju vise nista.

  26. Pa ako su ove Sonja i Rada glavni neprijatelji ovakve Srbije ova drzava ne treba da postoji.Nadam se da su ovi iz Vuciceve stranke to razumeli(cisto sumnjam)

  27. Zena lupa gluposti, fokus politike predsednika i jeste bio nas narod i njegova bezbednost, naravno da je pitanje teritorija bilo potegnuto jer jasne granice daju i sigurnost u okviru istih, kada granice nisu jasne svako se moze izivljavati, covek pokusa nesto da resi i obezbedi mir i naidje samo na kritike jer tako je u Srbiji najlakse

  28. Nema Vučić nikakve potrebe da ih demonizira , njihove izjave u javnosti srbije govore same za sebe , i same po sebi su dovoljno loša reklama za njih i njihove ciljeve, same su sebe ocrnile pred srbijom i niko ih nije vukao za jezik.

  29. Sad se govori o porazu srpkse politike po pitanju Kosova i kricica pripisuje vladi, a sta je predstavnicima prethodnog rezima koji su cutali kad je trebalo da govore i koji su doveli do ovoga sada?!

  30. Ala su se nasle.. jedna dokazana I potvrdjena a druga prikrivena…. dušebrižnice velike….puj…sramota, sramota za srpski narod su obe, jos im samo Kandicka fali…. vestičare proklete….

  31. Unazad dosta dugo vec citam samo optuzbe i kritike predsednika. A sto lepo ne pisete za promenu o necem drugom? Postajete dosadni..

  32. Увек је било речи о територији и богаствима која она има,битни су људи а не територија,..ма како да не.Кад управљаш територијом ,управљаш и људима који ту живе.,зато је и Србима тешко н КИМ ,јер нема Српске управе над њом.

  33. Kada mi u javnost izađe žena ratoborna da svoj džep što više napuni i obezbedi sebi i svojoj porodici bolji život, sa pričom o mučeničkom naporu da pokaže kako su svi koji su na vlasti destruktivni faktor za Kosovo, lepo mi nije dobro.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.