Veselinović: Grad treba da kontroliše privatne prevoznike s kojima je potpisao ugovor 1foto FoNet Ana Paunković

Funkcioner Zeleno-levog fronta (ZLF) Dobrica Veselinović rekao je danas da grad Beograd ustupa privatnim prevoznicima autobuske linije, ali da ih ne kontroliše kako rade posao.

Veselinović je kazao za televiziju N1 da je korupcija uzrok problema i lošeg stanja u GSP i po njegovim rečima u Sekretarijatu za gradski prevoz vlada javašluk.

„Ako privatni prevoznik ne radi dobro, grad treba da raskine ugovor ili izvrši kontrolni pregled. Mi imamo situaciju da se građani žale, ali niko ne reaguje“, kazao je Veselinović.

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić govorio je ranije danas o nesreći kada je pre nekoliko dana spao točak sa autobusa u Bulevaru oslobođenja i udario dve žene od kojih je jedna preminula i naveo da autobus nije bio star, već je u pitanju ljudska greška.

„Tehnički pregled se vrši na svakih šest meseci i to je regulisano zakonom. Ta nesreća je mogla da se desi, kao što se desila i privatnom prevozniku i nekome u Gradskom saobraćajnom prevozu. Ne postoji zahtev za vanredni tehnički pregled od grada Beograda, to može samo MUP“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari