Veselinović: Ne treba izlaziti jednostrano sa stavom o bojkotu, potreban zajednički stav

Ostavite komentar


  1. Šta su fer izbori ? Kada opozicija dobije više od 50 % glasova ? Kada ne dobije , onda nisu fer izbori . Pošto znaju da, ni pod kojim uslovima, svi zajedno ne mogu da sakupe više od 30% glasova, onda unapred proglašavaju izbore „nefer“ . Dokle će opozicija da prodaje maglu i zavarava samu sebe ? Neće narod Djilasa, Obradovića, Trifunovića i ostale slugane zapadnih srbofoba . Izuzev DSS-a, osim mržnje, ništa opozicija ne nudi, jer su to vlastoljubive psihopate .

    1. A šta narod hoće?! Vučića, Vesića, Malog, Vulina, Stefanovića i sve tvoje prvake koji su doveli državu do dna?! Tebi je lep život? Živiš dostojanstveno, dobra ti plata, ništa ne poskupljuje, možeš da živiš lagodno od meseca do meseca, a da ne prebiraš po novčaniku… Blago tebi…Većina nas ne može..

    2. Stil vašeg pisanja oslikava osobu koja se služi projekcijom. To je psihološki odbrambeni mehanizam koji osobu koja ga primenjuje zavarava da je sve sa njom u redu, pri tom prenoseći svoja svojstva, a sa njima i vrline i mane, na druge. Ponašanje i diskurs aktuelne vlasti je nešto najgore što je moglo da nam se desi. Poseban je problem njihova upornost u takvim komentarima, ali i obmanjivanje sebe. Za kraj, jedno pitanje za vas (nikako preteće, nisam za revanšizam, već samo za preispitivanje učešća svakog činioca vlasti u trenutnoj devastaciji Srbije): šta mislite da radite u životu prvog dana nakon što se aktuelna vlast uruši kao kula od karata (ovime aludiram na vašu savest i mogućnost gledanja drugih u oči)?

  2. Ne znam zašto uopšte debata oko izbora? Pod ovim okolnostima je čista ludost izlaziti. Prvo stvoriti uslove pa tek nakon godinu dana izlazoti. Isto tako ni pod kojim uslovima ne ulaziti u skupštinu.
    Mislim da je to jedini način da se ova država upristiji!
    Inače, oaj komentar od EKS – a je žalostan jer odražava, nažalost, mišljenje većine, dela koja ima, ili lične interese, i dela koji ne shvata koloko smo se srozali kao društvo.

  3. Iako podržavam DS, slažem se Veselinoviću sa tvojim stavom da je jednostrano iznošenje stava o bojkotu izbora , kako je to ishitreno predočio Đilas, štetno. Đilas inaše ne poseduje politišku kulturu i morao bi na tome da poradi.

  4. konačno neko sa zrelim predlogom. ovo sada kada svako izlazi sa svojim mišljenjem samo daje materijal vučićevoj propagandnoj mašineriji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.