Veselinović: Politika se vratila u grad, gradonačelnik nije ponudio nikakav plan 1foto FoNet Aleksandar Barda

Šef odborničke grupe Za dobar grad-Moramo Dobrica Veselinović izjavio je u emisiji Dan uživo, govoreći o jučerašnjoj sednici Skupštine grada Beograda, da smo videli da se „politika vratila u grad“.

Kako je rekao, juče su imali maratonsku sednicu, ali su, dodaje, navikli i nije bilo teško.

Govoreći o smeni direktora javnih preduzeća, kaže da su insistirali da se o tome vodi rasprava u redovnom postupku, iako je većina odlučila da to bude po skraćenom.

„Mi smo kritikovali što nismo dobili te materijale. To su biografijice, koje su od jednog do dva pasusa, negde je papir siv pa se ne vidi, totalni haos, ta količina aljkavosti, ali onda je gradonačelnik rekao da je to namerno uradio da ne bi pojedini mediji te ljude ocrnili. Nije bila stvar u sakrivanju i čuvanju ljudi, nego da tu vlada haos i u njihovim redovima, da se ne zna ko su Vesićevi, ko Šapićevi ljudi“, kaže on.

Prema njegovim rečima, u svom obraćanju gradonačelnik nije ponudio nikakav plan.

Govoreći o GSP, kaže da ni tu nema plana.

„Nismo videli plan, videli smo izmenu odluke o linijskom prevozu. Mi zaboravljamo da je bivša Šapićeva organizacija imala isto odbornike, 10 odsto su osvojili na prethodnim izborima, Nikodijević i SPS su tu oduvek, očekivanja da će nešto promeniti su uzaludna“, kaže.

Kako je rekao, „imaju jako veliki broj v.d. direktora“.

„To je praksa koja traje nekoliko godina, čime se ti ljudi drže u kavezu, u šaci, da bi im mandat bio pod znakom pitanja i onda nemamo nikakve rezultate“, kaže Veselinović.

Veselinović kaže da smo juče videli da se „politika vratila u grad“.

„Da se priča o privatizacijama, javno-privatnim partnerstvima, daljem osiromašenju grada što radi većina i predlozima s naše strane… Mi se trudimo da prema svima budemo fer, dostojanstveni, konstruktivni… Vi vidite da druga strana na to nema odgovor, mi poštujemo poslovnik, njihovi napadi onda dođu bezveze“, kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari